Dieta grupelor sanguine

Dieta grupelor sanguinePrintre sutele de diete pentru slabit, eficiente sau nu, a aparut si dieta in functie de grupa sanguina. Dieta grupelor sanguine este o cura de slabire care difera de la o persoana la alta in functie de grupa sanguina. Aceasta dieta a devenit foarte populara odata cu lansarea cartii „Eat Right 4 Your Type”, scrisa de Peter D’Amado.

Cartea este si acum foarte populara pe tot globul si poate fi cumparata si in Romania. Succesul ei se poate pune pe seama faptului ca aceasta carte prezinta o dieta de slabit care este destul de bine argumentata de D’Amado (argumentata stintific, nu prea…). In plus, autorul sustine si ca pe langa efectul imediat de reducere a greutatii, aceasta dieta iti va face trupul mai puternic, vei rezista mai bine la infectii si nu vei mai fi afectata de alergii.

Succesul din ultimii ani ai dietei in functie de grupa sanguina s-a datorat si aparitiei in magazine a supplementelor in fuctie de grupa sanguina, a ciocolatei in functie de grupa sanguina sau a cosmeticelor in functie de grupa sanguina. Aproape toate, normal…, marca D’Amado.

Destul cu critica…, nu este o dieta drastica si nu sunt dovezi care sa o indice ca o dieta periculoasa pentru sanatate. Cea mai simpla metoda de a afla cat de eficienta este aceasta dieta a grupelor sanguine este sa o incercati. Iata cateva sfaturi pentru fiecare grupa sanguina:

  • Pentru grupa de sange 0 – este recomandata consumarea a cat mai putini carbohidrati, carne si peste cat cuprinde. Lactatele sunt aproape interzise. Dieta pentru grupa 0 are si o lista cu alimente care trebuiesc evitate: avocado, portocale si nucile. Exercitiile fizice intense sunt si ele recomandate pentru rezultate mai buna;
  • Pentru grupa de sange A – evita carnea rosie si consuma moderat lactate. Pestele si legumele sunt recomandate. Exercitiile fizice usoare sunt recomandate pentru rezultate mai bune;
  • Pentru grupa de sange B – evita carnea de pasare si sunca. Mananca multe legume, fructe, lactate si putin peste.
  • Pentru grupa de sange AB – combina elemente din dieta pentru grupa A si dieta pentru grupa B.