Masina de spalat vase – sfaturi utile

Dispui in sfarsit de spatiul adecvat in bucataria ta pentru a integra o masina de spalat vase insa te simti putin pierdut printre multitudinea de oferte disponibile online si in magazine? Nu intra in panica, sfaturile noastre te vor ajuta cu siguranta sa gasesti masina de spalat vase de care ai nevoie.

O masina de spalat vase incorporabila sau in stare libera?

Primul criteriu, practic indispensabil, pe care trebuie sa il iei in considerare pentru viitoarea ta masina de spalat vase: instalarea sa. Daca bucataria ta este deja amenajata, atunci poti opta pentru o masina de spalat vase incorporabila care se va integra de minune cu restul pieselor de mobilier. Bucataria ta nu este inca amenajata? Poti alege o masina de spalat vase in stare libera pe care o poti instala oriunde iti doresti, cu conditia sa ai o sursa de apa in apropiere.

Numarul de seturi

O masina de spalat vase poate avea o capacitate cuprinsa intre 10-14 seturi. Inainte de a alege masina de spalat vase trebuie sa te gandesti la numarul de seturi, pe care il vei alege in functie de numarul membrilor familiei dar si in functie de obiceiurile tale in bucatarie. Poti opta pentru o masina de spalat vase standard de 60cm care poate avea intre 12-14 seturi sau un model mic de 45 cm pentru un spatiu mai restrans care va beneficia de 9 seturi.

Citeste si:  Care sunt criteriile de care trebuie sa tii cont in alegerea unui multicooker?

Consumul masinii de spalat vase

Opteaza pentru modele care nu consuma multa energie, clasate minim A++ si, daca este posibil, A+++ care consuma putina energie dar si putina apa.

O masina de spalat vase silentioasa

Un alt criteriu important mai ales daca bucataria este open space cu livingul, zgomotul emis de aceasta. Nivelul de zgomot emis ar trebuie sa fie cuprins intre 39-41 dB pentru cele mai silentioase modele si pana la 48 dB pentru cele mai zgomotoase.