Electronice si electrocasnice – Cateva trucuri pentru intetinerea lor

Toata lumea detine cu siguranta o multime de produse electronice si electrocasnice, fie ca acestea sunt folosite pentru prepararea celor mai deliicioase preparate sau sucuri in bucatarie, fie ca le folosim pentru curatarea hainelor sau a interiorului. Dar acestea nu sunt curatate asa cum trebuie. Sau uneori niciodata.

Dar intretinerea acestora este cea care va garanta o mai buna functionare, o mai buna speranta de viata, dar si impiedica in acelasi timp deteriorarea calitatii alimentelor sau a hainelor.

Va trebui deci sa detartrezi fierul de calcat pentru a nu-ti distruge camasile din matase, sa dezinfectezi frigiderul pentru a elimina mirosurile neplacute sau sa elimini calcarul de pe cafetiera pentru a savura un espresso mai bun.

Dezodorizarea aspiratorului. Din cauza acumularii de praf si de acarieni, aspiratorul poate sa degajeze foarte repede mirosuri cam neplacute care ajung pana la urma pe sol sau pe covor. Pentru a dezodoriza in mod natural aparatul si pentru o casa curata unde miroase frumos, este de ajuns daca pui pe sol bicarbonat de sodiu si cateva picaturi de ulei esential. Aspira totul si vei vede cum un miros frumos se va raspandi peste tot.

Curata talpa calcatorului. Un lucru foarte important atunci cand vrei sa alunece mai bine si cand hainele trebuie sa fie impecabile. O poti curata cu o carpa imbibata in suc de lamaie si de otet alb.

Citeste si:  Cum alegem oala sub presiune

Prepara alimentele intr-un cuptor curat. Un cuptor plin de grasime si de mizerie poate altera gustul alimentelor. Il poti curata insa cu un produs miraculos pentru bucatarie. Este vorba despre bicarbonatul de sodiu. Dilueaza 6 linguri de bicarbinat de sodiu cu 2 de apa pentru a obtine un fel de pasta pe care sa o aplici peste straturile de grasime.

Placile vitroceramice vor straluci daca le vei curata cu sapun negru sau tot cu bicarbonat de sodiu. Bicarbonatul de sodiu este foarte bun si pentru curatarea ochiurilor de la aragaz.