Dualitatea zodiilor

dualitatea zodiilorIncercarea de a defini zodiile in tipare clare, constrangatoare, este o greseala pe care doar cei care nu au deslusit inca in profunzime tainele astrologiei o pot face. Paradoxul este o parte a normalului in comportamentul zodiilor desi la prima impresie poate aduce confuzie. Fiecare dintre noi avem momente cand facem alegeri greu de inteles sau aratam un comportament diametral opus fata de cel cu care cei apropiati sunt obisnuiti. Important este ca aceasta dualitate sa fie corect inteleasa, pentru ca ea este motivul pentru care ne putem adapta la situatii neprevazute. Dualitatea zodiilor este o arma in fata capriciilor destinului si un aspect cu care trebuie sa ne impacam si pe care trebuie sa il imbratisam pentru a putea atinge maximul potentialului propriu.

 

Dualitatea Berbecului

Berbecii sunt definiti de viteza de reactie. Modul lor de reactie si viziunea asupra lumii sunt influentate de Marte. Dualitatea nativilor din aceasta zodie este reflectata in primul rand in modul in care trateaza inceputurile si finalurile, berbecii sunt intotdeauna entuziasti, primii care se dedica unui proiect, insa sunt ultimii care il termina, entuziasmul pierzandu-se pe parcurs. Este important ca berbecii sa fie constienti de acesta problema pentru a isi putea folosi energia atunci cand este la maxim, respectiv la inceputuri. Apropiatii berbecilor trebuie sa fie gata sa ajute la finalizarea proiectelor pe care acestia le incep in forta pentru a le abandona mai tarziu.

Dualitatea Taurului

Nativii in zodia taur sunt cei care dau substanta materiei. Influenta lui Venus ii indruma catre stabilitate, pozitii solide atat pe plan familial cat si pe plan profesional si in relatii. Dualitatea taurului consta in atitudinea sa fata de bunuri materiale. Dornic sa acumuleze cat mai mult, taurul nu reuseste sa isi gaseasca linistea indiferent cat de mult a reusit sa stranga, dimpotriva, cu cat au mai mult, cu atat nativii din aceasta zodie sunt mai agitati si mai nelinistiti. Taurii sunt cei mai greu de motivat pentru o schimbare de directie sau noi inceputuri, insa imposibil de oprit odata ce s-au dedicat.

Citeste si:  Dialog despre zodii si astrologie

Dualitatea Gemenilor

Gemenii, prin natura lor, sunt cel mai dual semn, motiv pentru care sunt reprezentati de fratii gemeni mitologici Pollux si Castor. Influenta lui Mercur in viata gemenilor ii face volatili atat in gandire cat si in modul de actiune. Dualitatea Gemenilor se manifesta in mod special prin atitudinea pe care o au fata de lumea materiala, parand pe de o parte captiv in lumea interna, dar in acelasi timp capabili sa prinda din zbor idei practice si sa le transforme in succes material. In dragoste, nativii in zodia Gemeni isi tin intotdeauna partenerii intr-o stare de confuzie, nesiguri in legatura cu ce ii asteapta, dar in acelasi timp neprevizibilul este ceea ce ii face atractivi.

Dualitatea Racului

Racul este controlat puternic de emotii, dar nativii acestei zodii sunt in acelasi timp foarte puternici in ceea ce priveste comunicarea nonverbala: stari, emotii si chiar idei. Luna este cel mai bun sfetnic al racului care este foarte sensibil la fazele acestia, de unde apare si manifestarea dualitatii acestei zodii. Racii sunt buni ascultatori pe de o parte, gata sa ofere oricui un umar pe care sa poata plange, insa pe de alta parte nu sunt deloc deschisi la ideea de a-si impartasi propriile trairi si sentimente, de a se deschide in fata altora si a cere sfatul. Singura zodie mai inclinata catre pastrarea secretelor decat racul este scorpionul. Nativii in zodia rac stiu de obicei totul despre partenerul in dragoste, insa nu ofera in schimb aceeasi deschidere.

Dualitatea Leului

Leul este zodia care, centrata fiind pe ego, se concentreaza pe impunerea propriei vointe. Soarele ii influenteaza pe nativii acestei zodii, dandu-le puterea pentru a depasi orice obstacol. Din aceasta putere aparenta izvoraste si dualitatea zodiei, in sensul ca leii arata o imagine lumii, cea de atotstiutori, puternici, de neinvins, cand in realitate au probleme cu stima de sine. Nativii din aceasta zodie nu pot lupta decat atunci cand stiu pentru ce lupta, cand au senzatia ca au pentru ce sau pentru cine sa o faca. Este important de retinut ca leul ofera doar celor care merita, dar se accepta sa primeasca atentie si iubire de la toata lumea.

Dualitatea Fecioarei

Fecioara este semnul zodiacal care cauta cusur in toate. Acesta este si motivul pentru care fecioarele sunt considerate adesea duale, simtul critic care functioneaza asupra oricui mai putin asupra sinelui. Paradoxal nu este doar acest comportament, ci si modul in care Mercur se manifesta in zodie. O influenta de obicei impulsiva, lipsita de rabdare, la nativii din zodia fecioara, astrul influenteaza in sensul capacitatii de a efectua actiuni repetitive fara a obosi. Fecioarele pot vedea cu exactitate in ce punct pe scara vietii se afle oricine, dar nu isi pot da seama cat mai eu ei insusi de mers. De multe ori, in cuplu, fecioarele se pun intr-o situatie de inferioritate pentru a se simti, in mod paradoxal, superioare.

Citeste si:  Casele astrologice

Dualitatea Balantei

Semnul balantei semnifica echilibrul si intocmai din acest concept izvoraste dualitatea zodiei. Balanta aduce echilibru in vietile altora, dar isi pierde in proces propriul echilibrul. Influenta lui Venus ii permite sa se concentreze mai mult pe „noi” decat pe „eu”, dar paradoxal inspira si sustine formarea de echipe, dar nu face niciodata parte cu adevarat din ele. In relatia de cuplu, incercarea balantei de a tine mereu echilibrul intre familie, cariera si prieteni poate crea adevarate probleme.

Dualitatea Scorpionului

Scorpionii sunt vedetele dualitatii, pe care o redefinesc la un cu totul alt nivel. Pentru acestia, dualitatea este o arta pentru ca ei traiesc in doua lumi, in cea la vedere si in cea din spatele cortinei in care isi pot folosi talentele de manipulare. Aceasta zodie este de asemenea guvernata dual, de Marte si Pluto. Influenta lui marte face scorpionii violenti si razbunatori, iar influenta lui Pluto ii face rabdatori. Scorpionii sunt cei mai predispusi sa isi imbratiseze dualitatea si sa o foloseasca in propriul interes. In relatiile amoroase, nativii acestei zodii se asteapta sa primeasca totul, fara compromisuri si sunt extrem de posesivi.

Dualitatea Sagetatorului

Pentru sagetatori, libertatea este cea importanta valoare a vietii: libertatea de a actiona, de a gandi si de a simti dupa reguli proprii. Influenta lui Jupiter face nativii din sagetator persoane pline de viata, dar paradoxal energia acestora este uneori doar de suprafata. In interior, sagetatorii sunt uneori plin de indoieli si o tristete adanc ascunsa. Nativii acestei zodii nu recunosc ca exista lucruri pe care nu le stiu, preferand sa se plaseze intr-o pozitie de autoritate in domeniu invatand pe parcurs in timp ce mentin aparentele. In dragoste, sagetatorii isi doresc liberate insa nu o ofera in schimb. Se asteapta ca partenerul sa fie intotdeauna acolo atunci cand iau o pauza de la prea multa „libertate”.

Citeste si:  Zodiile la superlativ

Dualitatea Capricornului

Capricornul este una dintre zodiile cele mai putin evidente in dualitate. Consecventa caracterizeaza nativii din aceasta zodie, persoane lipsite de multe ori de flexibilitate. Cu toate acestea, cei care privesc indeajuns de aproape vor observa dualitate la nivel sentimental. Sub influenta lui Saturn, capricornii sunt intelepti doar aparent, doritori de singuratate, insa in realitate atunci cand sunt lasati singuri se simt profund intristati si neimpliniti. Dualitatea capricornului este adesea perceputa doar de partenerul acestuia, caruia nu va stii sa ii spuna ca il iubeste, pentru ca cu cat iubeste mai mult, cu atat este mai incapabil sa o spuna.

Dualitatea varsatorului

Varsatorul este capabil de orice reusita atata timp cat nu i se impun conditii si reguli. Vizionarii varsatori sunt duali intr-un mod care ajunge la un cu totul alt nivel fata de experienta altor zodii. Varsatorii sunt dificil de inteles, paradoxul de care dau dovada este comparabil cu cel al savantului genial si cel al savantului nebun. Acestia sunt prietenosi cu toata lumea, dar au foarte putini prieteni, iar tendintele de acest tip se reflecta si pe plan amoros, apropierea de un varsator fiind foarte dificila. Desi se asteapta ca partenerii sa il urmeze, ii lasa adesea in urma.

Dualitatea Pestilor

Pestii sunt semnul zodiacal cu cea mai evidentiata dualitate. Este vorba in acest caz despre dualitatea om – divin. Pe parcursul vietii, nativii acestei zodii incearca in permanenta sa impace cele doua laturi si pot trece de la o extrema la alta, de la persoane deschise, apropiate, adevarate compasuri morale, la persoane cu probleme cu alcoolul sau alte substante periculoase. Pestii se afla in permanenta in pericol de a cadea in melancolia ego-ului. Influenta lui Neptun face realitatea sa para un vis pentru acestia, iar visele realitate. Partenerii nativilor in pesti trebuie sa stie cum sa navigheze lumile pe care acestia si le creeaza si sa le fie impreuna la bine si la greu.