7 elemente ce trebuie verificate inainte de inchirierea unei masini in Otopeni

verificare masina de inchiriatDesi este un oras mic, Otopeniul este unul dintre orasele cu cele mai multe firme de inchirieri auto.

Este normal, in conditiile in care gazduieste cel mai mare aeroport din intreaga tara. Cei care ajung pe acest aeroport, indiferent ca vin dintr-un oras al tarii sau din alta tara, trebuie sa verifice mai multe elemente la firma de inchirieri auto Otopeni pe care au ales-o.

KamoAuto.ro a facut o lista cu aceste lucruri:

1) Limita de km ce pot fi parcursi. Nu de putine ori, firmele de rent a car Otopeni impun o anumita limita de km zilnici pe care clientii ii pot face. Daca se depaseste aceasta limita, costurile pot creste in mod substantial. Este unul dintre elementele ce trebuie sa fie cautate cu atentie pe contract.

2) Locul de  preluare a masinii. Cel mai bine este ca locul de preluare sa fie direct la aeroport. Exista si firme de inchirieri masini Otopeni care nu livreaza masinile, ceea ce duce la costuri suplimentare pentru cheltuieli cu taxi sau la timp pierdut mergand pe jos.

3) Asigurarile. Orice masina inchiriata dispune de o serie de asigurari. De regula, in functie de costul masinii, asigurarile pot fi complexe sau doar cele obligatorii. Pentru cativa euro pe zi, asigurarea poate sa fie una completa care sa acopere orice tip de dauna, asadar, este indicat sa se opteze pentru o astfel de solutie.

Citeste si:  Ghid complet care te ajută să cumperi o lenjerie de pat potrivită

4) Contractul. In momentul inchirierii unui automobil lectura este ultimul lucru la care se gandeste clientul. Totusi, contractul trebuie sa fie citit cu o atentie sporita, in asa fel incat sa se cunoasca toate clauzele si toate riscurile pe care le impune compania de rent a car.

5) Defectiunile. Odata ce clientul intra in contact cu masina trebuie sa verifice daca aceasta are vreo avarie. Chiar si avariile mici si ascunse pot crea probleme si pot genera cheltuieli ulterior. Tocmai de aceea, la proba masinii este bine sa se sesizeze orice tip de problema.

6) Combustibilul. Indiferent de clauza pe care o are firma de rent a car, combustibilul este platit de client. Daca in contract este precizat ca rezervorul trebuie sa fie plin la predare, este bine sa se verifice acest aspect.

7) Actele. Nu de putine ori, calatoriile genereaza probleme din cauza lipsei actelor. O firma de rent a car solicita cartea de identitate, permisul de conducere si un card de credit activ. Exista si cateva companii care accepta cardurile de debit, insa cele mai populare si cele mai apreciate sunt cele de credit, asadar este bine sa se detina un astfel de document.

Daca se verifica toate detaliile, inchirierea unei masini poate sa fie o decizie mai mult decat inteleapta si foarte atractiva din punct de vedere al costurilor. Daca nu, riscurile sunt substantiale si pot duce la cheltuieli mult mai mari decat cele preconizate.