Grapefruit, ne ajuta sau nu sa slabim?

grefele, ne ajuta sa slabim sau nu?Ei bine, raspunsul la aceasta intrebare este DA si NU.

DA, in masura in care grapefruitul este un fruct cu un continut scazut de calorii, iar fribrele solubile ce se regasesc in acest fruct ajuta la dobandirea senzatiei de satietate.

Si NU, pentru ca efectele grapefruitului in ceea ce priveste slabitul au fost intelese gresit, sau mai bine zis supraapreciate. Am auzit des chestii gen, grapefruitul nu au calorii. Gresit, desi intr-adevar, fata de alte alimente grapefruit-ul au mai putine calorii, acestea exista. Multe diete i-au atribuit grapefruitului calitatea de a arde grasimile. Ei bine, nu a fost demonstrat ca grapefruit-ul ar avea vreo abilitate speciala in acest sens.

In concluzie, grapefruitul va poate ajuta sa slabiti, insa nu atat de usor pe cat ar crede unii sau ar zice altii.

Nu toata lumea apreciaza gustul grapefruitului, dar cei care o fac, se bucura de calitatea lor nutritiva, si asta in schimbul a putine calorii.

Grapefruitul si sanatateagrapefruitul este o sursa excelenta de vitamina C. Betacarotenul continut in grapefruit ajuta lupta impotriva multor boli. Daca decojiti si savurati un grepfruit, in membrana se regaseste pectina, un compus organic care scade valoarea colesterolului. Membru al familiei citricelor, grapefruitului este un adevarat depozit de fitochimicale precum flavonoide, terpene si limonoide, substanta despre care unele cercetari au demonstrat ca inhiba dezvoltarea cancerului si asigura protectie impotriva multor tipuri de cancer.

Citeste si:  Acizii grasi trans: otrava din sursele de mancare

De asemenea, grapefruitul roz contine un carotenoid numit licopen. Licopenul este o substanta ce ajuta la protectia membranelor celulelor și care poate inhiba dezvoltarea tumorilor, in special a tumorilor de prostata.

In ceea ce priveste selectia si depozitarea nu veti avea batai de cap. Grapefruitul este cules doar atunci cand este complet coapt. Ca un sfat pentru cei care vor sa obtina mai mult suc, alegeti pe cele care sunt mai grele in comparatie cu marimea lor. Incercati sa le evitati pe cele moi sau ovale. Diferenta de gust intre cele trei tipuri (roz, rosii si albe) este destul de mica. Sunt la fel de dulci si la fel de amare.

Depozitati grapefruitul in frigider in sertarul pentru fructe si legume, si va puteti bucura de gustul lor cam 2 luni.
Pentru a aprecia mai bine savoarea unui suc de grapefruit, inainte sa o stoarceti, lasati-o sa revina la temperatura camerei daca doar ce ati scos-o din frigider.

Recapituland in cateva idei, grapefruitul:

  • sunt slabe in calorii
  • slabe in sodiu
  • bogate in potasiu
  • contin enzine care ard grasimile

Valorile nutritionale pentru ½ de grapefruit

Calorii: 52; Grasimi: <1 g; Grasimi saturate 0 g; Colesterol: 0 mg; Carbohidrati: 13 g; Proteine: 1 g; Fibre: 2 g; Sodiu: 0 mg; Vitamina A: 1,414 IU; Niacina (vitamina B3): <1 mg; Vitamina C: 38 mg; Potasiu: 166 mg; Carotenoide: 2,589 mcg

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *