Dieta Atkins: specificari generale.

 

Dieta Atkins: specificari generale.Purtand numele cardiologului american care a descoperit-o si enuntat-o, dieta Atkins este una de lunga durata (desi rezultatele apar in scurt timp, pentru ca efectul sa fie unul adevarat si pentru ca pierderea in greutate sa nu fie urmata de revenirea kilogramelor trebuie respectata dieta Atkins in toate punctele si etapele sale).

Dieta Atkins nu este bazata pe reducerea portiilor de mancare ingerate, nefiind astfel restrictiv din punct de vedere cantitativ. Asemeni altor diete pe care le puteti gasi detaliate in paginile acestui site, dieta Atkins poate fi considerata un mod de viata in ceea ce priveste alimentatia. Daca sunteti adepta unei cure de slabire extra rapida, atunci este de precizat ca dieta Atkins nu este pentru dumneavoastra. Ea se adreseaza persoanelor care sunt pregatite sa faca modificari majore in obiceiurile alimentare pentru a-si imbunatati starea de sanatate si pentru a reusi sa se apropie de silueta pe care si-au dorit-o dintotdeauna.

Dieta Atkins poate fi considerata una revolutionara, pentru ca demoleaza un mit (sau macar asta pretinde, pe aceasta premiza este construita), acela ca grasimile (lipidele) sunt cele care favorizeaza ingrasarea. Cardiologul american Robert Atkins, in studiile sale experimentale asupra unor probleme de sanatate specifice, cum ar fi hipercolesterolemia, hipertensiunea si bolile de inima, a obtinut rezultate care contrazic aceasta axioma: substantele care duc la aparitia kilogramelor in plus sunt carbohidratii (glucide, zaharuri), si nu lipidele. Principiul care sta la baza dietei Atkins este, deci, unul foarte simplu si clar: pentru a slabi, o persoana trebuie sa-si limiteze consumul de carbohidati si sa evite consumarea unor alimente ca painea (mai ales painea alba), orezul, cartoful, produsele fainoase (de panificatie si patiserie) si zaharul (consumat ca indulcitor pentru diverse bauturi sau prajituri).

Citeste si:  3 diete de la Doctor OZ – Dieta Dash, TLC si dieta Mediteraneana

Poate parea ciudat sa poti consuma carne in cantitati nelimitate (fripta, fiarta, la cuptor) si, in acelasi timp, sa masori cantitatea de salate (legume, in general) pe care o mananci zilnic. Dieta Atkins propune exact acest lucru: o alimentatie bazata de proteine si lipide, cu un aport restrictionat (si selectionat calitativ) de carbohidrati.

Pentru a afla mai multe despre Dieta Atkins trebuie sa citesti cartea doctorului Atkins sau sa urmaresti articolele urmatoare de pe Sfaturi Diete. Retetele pentru Dieta Atkins se regasesc in Articole Asemanatoare.