Motive pentru care produsele tale de infrumusetare par ineficiente

De ce unele produse de infrumusetare par ineficiente, chair daca sunt cele mai laudate de experti sau de prietenele tale?

Ti-ai cumparat un gel sau o crema foarte laudata pe grupuri, forumuri sau pe Tik Tok? Dar, din pacate, nu constati nicio ameliorare pe pielea ta? Iata cateva motive care ar putea sa explice ineficienta.

Nu folosesti destul timp produsele

Cel mai adesea, atunci cand alegem un produs foarte bun, Laudat, ne asteptam la rezultate imediate. Si daca nu merge, schimbam cremele tot la doua saptaamani, sperand la un miracol. Si totusi, produsele de ingrijire functioneaza putin ca si sportul: trebuie sa se instaureze noi obiceiuri bune, pe termen lung, inainte de a se vedea cele mai bune rezultate. Pielea se reinnoieste tot la 28 de zile deci pentru a constata sau nu eficienta unei noi creme sau al unui ser nou, cel mai bine ar fi sa le folosesti macar o luna inainte de a te putea pronunta.

O rutina de ingrijire incorecta

Este o eroare clasica. Acumulam o multime de prodse fara sa stim cum sa le folosim. Crema, ser, apa micelara… regula de care sa tii cont atunci cand aplici produsele, pentru a avea cea mai buna rutina de ingrijire este de a aplica produsele de la cel mai subtire la cel mai gros. Produsele cu o consistenta mai fluida- serurile ar trebui sa fie aplicate primele iar cele cu o consistenta mai groasa, cremele, ultimele.

Citeste si:  Suplimentele alimentare și îngrijirea unghiilor!

O rutina care stagneaza

Pielea este un organ viu. Se schimba in functie de fazele vietii noastre si este influentata de multi factori. Rutina de infrumsetare trebuie sa se adapteze acestor schimbari. Deci daca ai avut o piele grasa in adolsecenta, asta nu inseamna ca va fi la fel si la varsta adulta. La fel si in cazurile in care anotimpurile se schimba. Pielea are nevoie de mai multa hidratare pe timp de iarna si de produse mai fluide cand este foarte cald.