Dieta volumetrica: cum adoptati aceasta metoda, care promite pierderea in greutate fara sa va privati?

Este posibil sa slabesti fara sa reduci cantitatea de alimente pe care o mananci? Dezvoltata de un profesor american, dieta volumetrica are ca scop promovarea satietatii prin concentrarea pe alimente cu densitate calorica redusa. Noi va explicam totul.

Ideea ca, daca vrei sa slabesti, trebuie sa limitezi drastic cantitatea de alimente pe care o consumi este una persistenta. Dar dieta volumetrica demonstreaza contrariul, datorita densitatii calorice. Dieta volumetrica va permite sa mancati oricat de mult doriti fara sa va simtiti vinovat. Dezvoltata de profesoara Barbara Rolls, un profesor american de nutritie, scopul acestei diete este de a imbunatati selectia alimentelor.

Dieta volumetrica: ce presupune aceasta metoda de slabire?

Dieta volumetrica se concentreaza pe satietate, adica pe acea senzatie de „nu-mi mai este foame” care apare in mod normal atunci cand ati terminat de mancat si care va impiedica sa rontaiti intre mese.

Pentru a favoriza satietatea, dieta volumetrica recomanda sa va bazati pe produse cu densitate energetica scazuta: cu alte cuvinte, alimente care contin putine calorii in raport cu volumul lor total.

Citeste si:  Slabeste rapid cu ajutorul exercitiilor

Cheia dietei volumetrice este apa: alimentele bogate in apa au tendinta de a „umple” stomacul, astfel incat va simtiti satul mai repede.

Iata un exemplu: o portie de struguri proaspeti (aproximativ 110 Kcal) va va satura mai mult timp decat aceeasi cantitate (in calorii) de sultane, datorita continutului de apa. Asadar, este o alegere mai buna atunci cand incercati sa slabiti!

Ce alimente sunt recomandate intr-o dieta volumetrica?

Dieta volumetrica: ce alimente sunt autorizate? Dieta volumetrica clasifica alimentele in 4 categorii:

Categoria 1 este cea in care puteti manca oricat de mult doriti, in orice moment al zilei: include majoritatea fructelor si legumelor (inclusiv rosiile, broccoli si ciupercile; cu toate acestea, legumele cu amidon, cum ar fi cartofii dulci, sunt excluse din aceasta categorie), precum si bulionul (de carne, de legume, de peste etc.).

Categoria 2 ar trebui consumata in portii moderate si numai la masa: aceasta include cereale integrale (paine, paste fainoase, semola, orez integral etc.), proteine slabe (curcan, porc, pui etc.) si produse lactate cu continut scazut de grasimi (iaurturi cu 0% F.M., lapte degresat etc.).

Alimentele din categoria 3 trebuie consumate in portii mici, doar la mese si nu in fiecare zi: acestea includ cerealele rafinate (paine alba etc.), deserturile, branzeturile si produsele lactate cu continut scazut de grasime.

Citeste si:  3 alimente de consumat cu grija

Categoria 4 contine alimente cu un continut caloric ridicat in raport cu volumul lor, care trebuie rezervate pentru ocazii speciale: chipsuri, dulciuri, prajituri, biscuiti, oleaginoase etc. Alcoolul este, de asemenea, inclus in aceasta a patra categorie.

Dieta volumetrica: cum o puneti in practica?

Dieta volumetrica recomanda consumul a 3 mese principale pe zi (dar numai o singura masa cu desert), precum si doua gustari (de exemplu, la ora 11:00 si la ora 16:00).

De ce sa completati dieta volumetrica cu o activitate fizica?

Dieta volumetrica presupune, de asemenea, o activitate fizica regulata. Profesorul Barbara Rolls recomanda sa faceti 150 de pasi in plus pe zi in prima saptamana, ajungand la 1000 de pasi pe zi dupa 7 zile. Obiectivul final este de a face 10.000 de pasi pe zi. Asadar, va trebui sa va instalati o aplicatie de pedometru pe telefon sau sa investiti intr-un ceas conectat!

Dieta volumetrica: ce parere avem?

Dieta volumetrica: punctele pozitive. In teorie, dieta volumetrica respecta principiile unei alimentatii echilibrate: o mai buna hidratare, mai multe fibre alimentare, mai putine produse ultraprocesate.

Punand accentul pe alimentele bogate in apa, ea ne obliga sa mancam mai multe fructe si legume, ceea ce este excelent atat pentru silueta, cat si pentru sanatate. Si nu uita nici de activitatea fizica, care este la fel de importanta ca si dieta pentru o pierdere in greutate sanatoasa si pe termen lung.

Citeste si:  Despre usturoi

In sfarsit, pentru ca nu limiteaza cantitatile (puteti manca oricat de mult doriti din alimentele din prima categorie), dieta volumetrica se potriveste foarte bine persoanelor care au dificultati de satietate – persoane care rontaie mult intre mese, care au impresia ca le este „mereu foame” si/sau care acumuleaza „kilograme emotionale”.

Sursa:  https://www.femmeactuelle.fr/minceur/regimes-guide/regime-volumetrique-comment-adopter-cette-methode-qui-promet-une-perte-de-poids-sans-se-priver-2155515