Slabeste sanatos

1154395_19753215O cura de slabire este intotdeauna o provocare, un exercitiu de vointa, pe care din pacate tindem din ce in ce mai mult sa-l pierdem. Cum facem sa obtinem rezultate eficiente pe termen lung, fara sa ne punem sanatatea in pericol?

Suntem innebuniti dupa mancarurile preparate prin prajire, coacere, fierbere, fara sa fim constienti ca in acest fel vitaminele si alte substante esentiale pentru functionarea normala a organismului, sunt distruse. Sa nu mai vorbim de conservantii chimici care au ajuns sa faca adevarate „minuni”, dar care ne pun in pericol sanatatea.

Oricum, toate acestea palesc in fata pericolului pe care il reprezinta fast food-ul si alimentele modificate genetic, de la grau si legume, la carne. Daca mai punem la socoteala si schimbarea modului de viata, cu sedentarismul si stresul omniprezente, nici nu mai e nevoie sa mai examinam poluarea care ne viciaza aerul si apa si ne otraveste viata.

Rezulta deci, ca nu trebuie sa ne mai mire ca obezitatea si bolile de nutritie au devenit amprenta lumii modern.

Acum cateva decenii s-a instaurat necesitatea curelor de slabire. Rezultatul? Deja celebrul fenomen Yo-Yo sau „azi slabesc, maine ma ingras”. Si, evident, consecinta lui directa, slabirea sistemului imunitar.

Studiile clinice si de laborator au stabilit rolul extrem de important pe care il joaca acidul linoleic conjugat (CLA), un factor esential pentru echilibrul energetic al organismului nostru. CLA mareste activitatea unei enzime responsabile cu arderea acestor grasimi. Astfel, depozitarea grasimilor este redusa, celulele de grasime isi reduc volumul si tind sa dispara, in timp ce masa musculara este stimulata sa creasca.

Citeste si:  Dieta Zone

Rezultatul?  Un corp puternic si suplu, plin de energie.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *