Dieta Cu Pepene Rosu

Atunci cand vine vorba de dieta cu pepene rosu, din pacate, exista destul de multa dezinformare. Ca sa stabilim un lucru clar inca de la inceput, da, dieta cu pepene rosu are propietati curative si da, va poate ajuta sa pierdeti cateva kilograme.

Insa, pentru a slabi cu acest tip de dieta, toti cei ce vor sa o urmeze trebuie sa inteleaga cateva lucruri de baza. Prima dintre ele, contrar parerilor a multora dintre “specialisti”, se refera la faptul ca, desi se numeste dieta cu pepene rosu, acest lucru nu inseamna ca pepenele trebuie sa fie inclus la fiecare masa. Mai mult, intrucat stim cu totii ca pepenele poate crea… dificultati pe timp de seara, e bine ca planul de dieta pe care vi-l stabiliti sa nu includa pepene rosu la ultima masa din zi.

Practic, pentru a beneficia din plin de acest tip de dieta, planul alimentar zilnic ar trebui sa arate cam asa (pentru un om de maxim 80 de kg, relativ activ din punct de vedere fizic)

MASA 1: 1 Felie medie de pepene rosu si cel putin 150 de grame de carne slaba (preferabil pui sau peste);

MASA 2: Cartofi fierti sau copti (200-250 de grame) + 150 de grame de carne slaba + desert (1 felie medie de pepene rosu);

Citeste si:  Regulile de baza pentru o slabire naturala

MASA 3: Branza slaba de vaci (100-150 de grame) + mazare/fasole fiarta (100-200 grame);

Dupa cum vedeti, se asigura un minim necesar de 100 de grame  de proteine si circa 200 de grame de carbohidrati, o cantitate suficienta de nutrienti pentru a supravietui fara ca nimeni sa rabde de foame, dar care totodata va asigura scaderea in greutate.

De asemenea, pepenele rosu va drena rinichii, si mai mult, va asigura necesarul de energie, cel putin pe termen scurt, pana cand carbohidratii cu eliberare lenta isi vor face efectul si vor asigura necesarul de energie pana seara tarziu.

Astfel, nu numai ca veti fi pe deficit caloric (si ca o consecinta a acestui regim, va aparea si pierderea in greutate), dar ve veti si curata organismul, fapt ce pe termen lung, va va asigura o sanatate de fier.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *