Despre Slabit

fdb_1443002651_35_de_secrete_despre_slabit_1_Indiferent daca vrei sa slabesti 5 sau mai mult de 30 de kilograme, aceleasi mecanisme vor influenta cat vei reusi sa slabesti si cat de repede.
Daca vei tine cont de cate lucruri vei reusi sa slabesti fara sa apelezi la diete, carti, programe sau pastile.

Greutatea corporala este determinata de cantitatea de energie pe care o preluam din mancare si de cantitatea de energie pe care o consumam in activitatiile zilnice.

Energia este masurata in calorii. Daca greutatea ramane constanta, atunci probabil preiei din mancare aceasi cantitate de energie cu cea pe care o consumi zi de zi.
Daca castigi in greutate cate putin in fiecare zi, atunci aportul caloric din mancare este mai mare decat numarul de calorii pe care il consumi in activitatiile zilnice.

Fiecare persoana isi poate controla cantitatea de mancare pe care o consuma in fiecare zi astfel ca aportul caloric este sub controlul nostru. in linii mari, putem controla si numarul caloriilor consumate.
Numarul caloriilor consumate depinde de:

1. Rata Metabolica de Baza (BMR), reprezinta numarul de calorii/ora pe care le consumama doar prin faptul ca traim si ne mentinem functiile organismului.
2. Nivelul de activitate fizica.

La anumiti oameni, din motive genetice (mostenite) sau din alte motive, rata BMR este este mai mare sau mai mica decat media. Greutatea noastra este de asemenea un factor care influenteaza numarul de calorii pe care il consumam atunci cand nu facem nimic.

Citeste si:  Care este diferenta dintre postul intermitent si postul alternativ?

Cu cat numarul de calorii necesar pentru a va mentine organismul in starea actuala este mai mare, cu atat greutatea este mai mare. O persoana de 50 de kg are nevoie de mai putina energie pentru a isi mentine greutatea actuala decat o persoana de 100 de kg.

Stilul de viata, obiceiurile alimentare si cele legate de activitatea curenta sunt de asemenea factori importanti ce determina aportul de calorii de care avem nevoie in fiecare zi. O persoana care prin natura activitatii sale este implicat activ in munca fizica in mod natural va consuma mai multe calorii decat o persoana ce are o slujba de birou, sedentara.
Pentru oamenii care nu fac munca fizica prin natura activitatii lor sunt recomandate exercitiile pentru a creste numarul caloriilor consumate.

In medie, o femeie intre 30 si 50 de ani care duce o viata sedentara are nevoie de 1750 de calorii pe zi pentru a mentine o greutate normala. Un barbat de aceasi varsta are nevoie de 2100 calorii. Atunci cand in programul de zi cu zi aveti activitati ce necesita un nivel moderat de munca fizica, la acestea se mai adauga 200-300 de calorii.

Mecanismele ce regleaza greutatea corporala pot si reglate si cu ajutorul suplimentelor alimentare. Un top al produselor existente pe piata puteti gasi mai jos.