De ce dieta Dukan functioneaza cu adevarat

dieta dukanDieta Dukan este una dintre acele diete care au capatat popularitate rapid si despre care se vorbeste acum peste tot. In termen de doar cateva luni, dieta Dukan a devenit de la senzatie pe interent, subiect de discutie in presa scrisa, la tv si chiar in metrou. O tanara domnisoara, studiind detalii ale dietei Dukan printate pe o serie de foi mototolite in masina, este in acest context o imagine ce nu mai starneste deloc uimire.

O dieta de slabit atat de populara trebuie sa dea rezultate. Este concluzia simpla la care se ajunge privind statisticile, o reteta de slabit despre care se vorbeste atat de mult s-ar prabusi sub propria greutate daca review-urile stranse nu ar fi in principal pozitive. Cheia succesului pentru dieta Dukan este faptul ca aceasta este una din acele diete care nu ofera doar solutii pentru pierderea in greutate, ci incearca si sa educe pentru un stil de viata mai sanatos.

De ce functioneaza?

Dieta Dukan se bazeaza pe proteine si legume. Ceea ce face din dieta Dukan o dieta „revolutionara”, desi nu singura din lista de diete de slabit care se poate lauda cu astfel de idei, este faptul ca se numara printre acele diete de slabit moderne care au inteles ca pierderea in kilograme prin infometare este o solutie pe termen scurt ce poate fi chiar periculoasa pentru organism si ofera alternativa unei diete bazate pe superalimente. Dieta Dukan promoveaza proteinele si elimina in totalitate carbohidratii, iar aceasta formula functioneaza pentru ca legumele, care reprezinta o alta mare parte a alimentelor aprobate de dieta sunt alimente sarace in calorii, insa satioase.

Citeste si:  Cum Slabesc? Pasi de urmat

Dieta Dukan incurajeaza consumul de apa. Pe langa dieta in sine, care se concentreaza pe eliminarea unor clase principale de alimente si apoi prin reintroducerea treptata a acestora, se recomanda consumul unei cantitati de apa cuprinse intre 1.5 si 2 litri pe zi. Aceasta cantitate este in realitate cantitatea recomandata, insa foarte rar respectata, in mod special pe perioada calda. Dieta Dukan vine cu aceasta precizare datorita faptului ca anumite faze ale dietei pot fi sarace in fibre. Consumul de apa protejeaza rinichii si mentine o digestie sanatoasa. Mai mult, s-a demonstrat ca un consum ridicat de apa scate apetitul, incurajand un consum moderat de alimente.

Dieta Dukan promoveaza exercitiul fizic. Multe diete se feresc din a mentiona exercitiile fizice drept o parte necesara a procesului de slabit, de teama concluziei ca o dieta nu functioneaza daca este nevoie de efort suplimentar. Aceasta dieta continua abordarea sa moderna in ceea ce priveste problema kilogramelor in plus, neferindu-se din a adauga exercitiile fizice usoare pe lista de reguli pentru cei care urmeaza acest plan de slabit. Nu este vorba de ore intregi petrecute la sala, ci de schimbari minore precum evitarea lifturilor, urcatul pe scari si plimbarile prin parc. Introducerea unui program de exercitii zilnice ajuta digestia, intaraste organismul si asigura o pierdere mai rapida, dar si mai placuta din punct de vedere estetic a kilogramelor in plus.

Citeste si:  Pui italian cu piper

In urma dietei Dukan, pe langa greutatea pierduta, persoanele care au tinut dieta se aleg si cu primele caramizi sau fundatia unui nou stil de viata mai sanatos.