Dieta cetogenica: cazuri in care nu este recomandata

Dieta cetogenica este o dieta destul de populara la ora actuala. Consta in mizarea pe alimente bogate in lipide si seduce din ce in ce mai multe persoane. Atentie totusi. Aceasta dieta in voga nu este recomandata tututor persoanelor. Iata care sunt persoanele pentru care dieta cetogenica poate deveni periculoasa.

Persoanele cu colesterolul marit

Este necesar un bilant sanguin inainte de a opta pentru dieta cetogenica deoarece unele persoane au contraindicatii. Atunci cand se consuma grasimi, nivelul de colesterol risca sa creasca. Persoanele cu un colesterol marit trebuie sa evite dieta cetogenica.

Persoanele care sufera de diabet de tip 1

Diabeticii trebuie sa fie extrem de vigilenti deoarece exista riscul de hipoglicemie si de dezechilibru. In cazul diabetului de tip 2, dieta ceotgenica poate fi utila. Unii nutritionisti recomanda dieta cetogenica celor cae sufera de diabet de tip 2.

Persoanele care sufera de o boala a ficatului

Pericolul este prezent mai ales daca suferi de o boala a ficatului conform specialistilor. Daca este si cazul tau, evita dieta cetogenica.

Citeste si:  Diete, diete, si iar diete…

Persoanele care sufera de o boala renala

Riscul de a creste proportiile de proteine poate pune probleme in cazul persoanelor care sufera de boli renale, mai ales de o insuficienta renala.

Persoanele vegane

Veganii puri nu pot urma dieta cetogenica. Vegetarienii pot face acest lucru deoarece pot manca peste, branza. Insa, datorita faptului ca se suprima toate sursele de proteine vegetale care sunt conferite de leguminoase este destul de complicat conform nutritionistilor.

Persoanele care vor sa urmeze o dieta pe termen lung

Sa urmezi dieta cetogenica pe termen lung este un lucru destul de complicat. Specialistii nu recomanda acest lucru. Pastele, pizza, painea de dimineata, toate acestea sunt istorie. Suntem cam departe de asa-numitul regim echilibrat. Pot exista carente, chiar insuficiente daca dieta cetogenica este urmata pe termen lung conform specialistilor. Drept urmare, nu se recomanda aceasta dieta dincolo de o perioada de patru saptamani.