Tratament naturist colesterol LDL

colesterolColesterolul este o grasime produsa de catre ficat si este esentiala pentru functionarea normala a organismului. Colesterolul se regaseste in stratul exterior al fiecarei celule din corpul nostru si are multe functii. Producandu-si singur colesterolul in cantitatea optima, organismul nu necesita nici un supliment exterior in acest sens. Cand alimentele consumate sunt prea bogate in grasimi, colesterolul se va depune pe vasele de sange, avand ca si consecinta ingustarea arterelor si chiar anghina pectorala si afectiuni cardiace grave.

Ce este colesterolul LDL?

Colesterolul LDL, denumit si „colesterolul rau” inseamna Low Density Lipoprotein (densitate redusa de lipoproteine). Cand colesterolul creste foarte mult si ajunge peste valorile normale, devine un pericol pentru sanatate care poate duce la afectiuni cardiace si cerebrale grave. Cand colesterolul se depune pe suprafata interna a vaselor de sange, se formeaza acolo placi de aterom care duc la ingustarea lumenului vasului, ceea ce duce la scaderea debitului de sange in aria irigata de vasul afectat. Astfel, oxigenul care ajunge la tesuturi nu mai e suficient si se ajunge la fenomenul cunoscut sub numele de ischemie. Cele mai mari consumatoare de oxigen, precum inima si creierul, sunt cele mai predispuse ischemiei. De aceea, a avea colesterolul ridicat reprezinta un pericol pentru ca exista un mare risc de accident vascular, cardiopatie ischemica si multe alte afectiuni grave, care scad calitatea vietii. Ateroscleroza poate fi si ea o consecinta a colesterolului LDL.

Citeste si:  Care sunt beneficiile cafelei asupra sanatatii?

Cum prevenim LDL colesterolul?

-Alimentatie sanatoasa

Nivelul colesterolului este strans legat de ceea ce mancam. De aceea, este recomandat sa fim atenti la alimentatia noastra.

Printre alimentele benefice se afla: pestele, usturoiul, uleiurile vegetale, fructele, legumele, cerealele, alimentele care nu contin grasimi saturate, lactatele cu continut redus de grasimi si orice aliment vegetal.

Printre alimentele nerecomandate, se numara: oua, carne, lactatele cu continut mare de grasimi, uleiurile de palmier si cocos, mezelurile, maionezele, cremele, dulciurile.

-Intretinerea fizica

Este indicat ca greutatea corporala sa fie redusa, iar la acest lucru se poate ajunge prin exercitii fizice si o alimentatie sanatoasa si redusa in calorii.

-Ingrijirea sanatatii

Este indicat sa controlam orice alti factori care ar putea favoriza riscurile cardiovasculare, cum ar fi fumatul. Cei cu colesterolul ridicat ar trebui sa consume 8-10 pahare de apa in fiecare zi, stimuland astfel functia excretorie a rinichilor si ajutand la eliminarea cantitatii de colesterol aflata in exces.

-Produse aditionale care favorizeaza micsorarea colesterolului

In urma unor studii, s-a aratat ca o cura cu Aloe vera, administrata intern si regulat poate duce la reducerea substantiala a colesterolului, a trigliceridelor, a acizilor grasi si a fosfo-lipidelor. De asemenea, ajuta la cresterea colesterolului HDL (colesterolul bun).