De ce este important sa te speli pe fata

Mai sensibila si mai expusa decat restul corpului, fata merita o curatare mai riguroasa. Specialistii estimeaza ca mainile noastre sunt in contact cu fata noastra de aproximativ 3000 de ori pe zi. O cifra importanta pentru aceasta zona care joaca un rol de bariera directa impotriva elementelor exterioare precum praf si microbi. In plus, secreta in mod natural sebum, sudoare si piele moarta care se scumuleaza la suprafata epidermei. O curatare regulata a pielii este drept urmare primordiala, mai ales in aceasta perioada de pandemie pentru a proteja acest sistem de aparare de agresiunile externe si de a avea o piele frumoasa si sanatoasa.

Spalarea fetei si a barbei permite diminuarea prezentei agentilor infectiosi prezenti pe piele si in firele de par din barba si eliminarea impritatilor acumulate pe timp de zi.

Igiena fetei si a barbii se adapteaza in functie de rutina fiecaruia – activitate sportiva, transport in comun, contactul direct cu alte persoane – si situatia sanitara actuala. Cu toate acestea, exista gesturi universlae care iti permit pastrarea igienii precum :

  • spalarea zilnica a fetei si a barbei, daca este posibil dupa fiecare contact cu mediul exterior ;
  • dus inainte de a merge la culcare pentru e elimina impuritatile acumulate pe timp de zi ;
  • foloseste sapun pentru a elimina in mod eficient eventuala prezenta a unui virus;
  • pentru o curatare eficienta, spala fata cateva minute bune cu apa si sapun si clateste bine zonele in care a mai ramas sapun ;
  • nu folosi un gel hidroalcoolic ci mai degraba alege un produs de curatare adaptat tipului tau de piele ;
Citeste si:  Cum arată o zi din viața unui jucător profesionist de Blackjack?

Tine cont de faptul ca un barbierit complet asigura o curatare eficienta a fetei. Trecerea aparatului de ras pe fata are un efect exfoliant si ajuta la eliminarea celulelor cutanate acumulate pe stratul superior al epidermei.