Daca sunteti un adevarat gurmand, si va confruntati cu cateva kg in plus pe care vreti neaparat sa le dati jos, sa nu credeti ca trebuie sa mancati numai mancaruri insipide, fara gust si culoare pentru a reusi acest lucru.
Trebuie doar sa fiti atenti la ce consumati, si trebuie sa optati pentru mancaruri cat mai slabe in grasimi si cu un aport scazut de calorii.
Daca vreti sa „va lingeti pe degete” dar sa va mentineti greutatea sub control in acelasi timp, va propun reteta pentru Pui italian cu piper.
Ingrediente:
- 450 g piept de pui fara pielita (4 bucati de piept de pui)
- 1 varf de lingurita amestec condimente italian
- 1 varf de lingurita piper negru macinat
- 3 linguri ulei de masline
- 1 ardei rosu taiat felii subtiri
- 1 ardei verde taiat felii subtiri
- 1 varf de lingurita praf de usturoi
- 3 lingurite otet balsamic sau otet rosu
- 2 lingurite miere
Mod de preparare:
Asezonati pieptul de pui pe ambele parti cu amestec de condimente italian si cu piper.
Infierbantati 2 linguri de ulei de masline intr-o tigaie care nu lipeste, la foc mediu. Adaugati pieptul de pui asezonat si lasati-l cate 4 minute pe fiecare parte, sau pana cand nu mai are o culoare roz in centru. Scoateti-l apoi, pe o farfurie si mentineti-l caldut.
Infierbantati lingura de ulei de maslina ramasa. Adaugati ardeiul verde si rosu si praful de usturoi. Gatiti 3-4 minute, amestecand încontinuu, pana cand ardeiul se inmoaie. Apoi cu o lingura puneti amestecul de ardei peste pieptul de pui in farfurie.
Adaugati otetul rosu si mierea in tigaie. Gatiti 1 minut, amestecand încontinuu. Turnati amestecul peste pieptul de pui in farfurie.
Aceasta reteta de Pui italian cu piper este de 4 portii.
Informatii nutritionale:
- Calorii: 206
- Proteine: 28g
- Grasimi: 6g
- Carbohidrati: 9g
- Colesterol: 68mg