Află dacă celebra strategie Martingale la cazinou chiar funcționează

onlines.roSistemul Martingale este o metodă des întâlnită printre pasionații de jocuri de noroc. Ce înseamnă acest lucru? Practic mărimea pariurilor crește pe măsură ce mărimea bugetului tău scade sau cu alte cuvinte pariezi mai mulți lei treptat după pierderi. Un matematician francez, a dezvoltat sistemul Martingale în secolul al XVIII-lea. Tehnica se bazează pe ideea că este suficient un singur pariu sau o singură tranzacție câștigătoare pentru a vă schimba situația și a compensa pariurile pierdute anterior.

Această metodă este destul de riscantă și este contrazisă de strategia anti-Martingale, care are în vedere înjumătățirea unui pariu pentru fiecare pierdere și dublarea acestuia pentru fiecare câștig.  Cel mai probabil o parte considerabilă a jucătorilor loiali adrenalinei de la jocurile de noroc au folosit strategia Martingale la un moment dat. Acest lucru se datorează probabil simplității sale și faptului că, la prima vedere, sistemul pare să meargă, chiar și cu un casino bonus fără depunere.

Din păcate, această metodă de pariere progresivă nu ne dă nicio asigurare că vom avea succes și vom pleca mai bogați acasă, la fel ca toate celelalte sisteme de pariere. De fapt, ar putea fi printre cele mai riscante strategii pe care le puteți utiliza. Cu toate acestea, mulți jucători găsesc strategie utilă tocmai prin faptul că le oferă un plan și o structură după care să joace.

Cum se utilizează strategia Martingale?

Să presupunem că ați plasat un pariu de 10 lei și ați pierdut. Apoi mizați 20 de lei, adică de două ori mai mult decât ați pariat inițial. Pierdeți și de data aceasta deci următorul pariu, care este de două ori mai mare decât pariul anterior, este de 40 de lei. Acest lucru se tot întâmplă, așa că vom continua să dublăm pariul până când reușim să câștigăm. Teoretic, o astfel de victorie ar trebui să vă compenseze pierderile, deoarece am tot dublat suma pariată.

Citeste si:  Cum sa alegi sistemul de filtrare perfect pentru piscina ta

Această strategie presupune să tot dublezi până când câștigi, apoi să te întorci la pariul inițial și să o iei de la capăt. Deci ce face ca metoda de pariere Martingale să fie atât de apreciată? Pur și simplu, pentru că Martingale este foarte simplu de explicat, de înțeles și de folosit.

Mai exact, în timp ce folosiți metoda de pariere Martingale, creșteți miza, dar nu la întâmplare, ci mai degrabă cu o strategie în minte. Dublând miza anterioară de fiecare dată când îți mărești pariul după o pierdere ar trebui să recuperezi pierderile. Simplu, nu?

Să presupunem că aveți o sumă de bani și începeți să dați cu banul și să plasați un pariu. Există o probabilitate egală ca moneda să cadă pe cap sau pajură, iar fiecare aruncare este independentă, deci nu depinde de aruncările anterioare.

Atâta timp cât rămâneți la aceeași alegere, să zicem Cap, și considerăm un buget infinit de bani, veți avea o șansă egală pe termen lung de a prinde moneda pe fața cu Cap.

Deci funcționează sau nu sistemul Martingale?

Succesul pe termen scurt la jocurile de noroc este posibil cu acest sistem. Atât timp cât aveți norocul de a da de o mână câștigătoare destul de rapid, sunteți în siguranță. Cu toate acestea, odată ce aveți o serie de pierderi mai lungă apar probleme. Și, așa cum arată probabilitățile la jocurile de noroc, veți avea parte la un moment dat și de așa ceva.

Citeste si:  Deco – stii care sunt cele mai in voga tendinte ale anului 2018?

Defectul major al sistemului Martingale este că nu este nevoie de multe pierderi consecutive pentru ca sumele pariate să crească exponențial, devenind nesustenabil pentru bugetul nostru care în realitate nu are cum să fie infinit.  Să revenim la scenariul de 10 lei de mai devreme pentru a vedea ce s-ar întâmpla cu mizele tale dacă ai pierde doar șase pariuri consecutive. După ce ai avut 6 pariuri pierdute, al 7 lea ar trebui să fie 740 de lei. Puteți observa cum acest lucru poate deveni rapid o problemă.

Este strategia ideală dacă vă calculați sumele pariate în funcție de buget astfel încât să aveți multe posibilități de dublare. Totuși dacă rămâi cu această strategie suficient de mult timp, fie vei rămâne fără bani, fie vei ajunge în punctul în care va trebui să pariezi mai mult decât maximul permis la jocul respectiv. Desigur, vă puteți reduce pierderile și să o luați de la capăt, dar dacă faceți acest lucru, aproape sigur veți anula orice profit pe care l-ați fi obținut anterior.

Avantajele tehnicii Martingale

Dacă continuați să vă dublați pariul după fiecare pierdere, vă veți recupera fără îndoială pierderile și vă veți crește câștigurile nete pe termen scurt. Vorbind de pariuri pe termen scurt, pariurile Martingale sunt cele mai eficiente dacă doriți să jucați pentru o perioadă scurtă de timp, mai degrabă decât pentru o sesiune lungă. În timp ce învățați să jucați un nou joc de cazino, metoda Martingale îi poate ajuta pe începători să recupereze rapid pierderile.

Dezavantajele strategiei de pariere Martingale

Deoarece această tehnică vă epuizează banii mult mai rapid decât majoritatea celorlalte tactici, veți avea nevoie de un buget de pariuri considerabil pentru a putea suporta o serie de pariuri nereușite. De asemenea strategia nu este concepută pentru jucătorii care joacă zilnic, deoarece cu cât jucați mai mult timp, cu atât mai mare este probabilitatea ca avantajul casei din cazinou fă funcționeze împotriva voastră.

Citeste si:  Pantofii in povestea cadrelor festive

Plafoanele maxime ale pariurilor la diferite pot avea un impact asupra strategiei Martingale. Dacă intrați într-o serie lungă de pierderi, s-ar putea să nu vă puteți mări miza peste suma maximă suficient de mult pentru a vă recupera pierderile.

Reversul medaliei

Sistemul Paroli este un nume alternativ pentru tehnica Martingale luată pe dos. Cu Paroli vă păstrați pariul după o rundă pierdută, în loc să-l dublați. Pe de altă parte, se dublează pariul dacă ați câștiga o rundă. Această strategie este denumită „sistem de progresie pozitivă”. Folosind ideea strategiei Martingale pe dos, potrivit unora, este cea mai sigură metodă de pariere.

Concluzie

Sperăm că am reușit să vă transmitem în mod corespunzător toate informațiile despre sistemul Martingale și cum îl puteți folosi.

Cu toate acestea, este esențial să ne amintim că nu există nicio strategie de pariere în lume care să fie lipsită de riscuri, deoarece norocul este întotdeauna un factor implicit la cazinou. Amintiți-vă că toate jocurile de cazinou sunt în cele din urmă doar jocuri de noroc, chiar dacă folosim strategii pentru a structura pariurile noastre. Deci la finalul zilei tot ce este important este să jucăm responsabil, cu bani pe care ne permitem să îi pierdem dacă avem ghinion.