Cum se fabrica o janta din tabla (otel)

janta tablaCum se fabrica o janta din tabla? (otel) Prin definitie, janta este o piesa mecanica cu un aspect circular care se invarte in jurul unei axe. Fiind o inventie destul de veche, constituie baza fundamentala a vehiculelor. Fie ca este din tabla, fie ca este din aliaj, janta are drept misiune de a proteja roata, de a oferi o mai buna aderenta si de a insoti performantele de condus ale masinii. Si la Vadrexim gasesti jante tabla orice autovehicul.

Jantele din tabla sunt jante din tabla de otel, cu o grosime de 3-55 mm care se fabrica folosindu-se un proces de presare cu o matrita si doua bucati sudate.

Materialul folosit la fabricarea lor, otelul in sine, este mai ieftin decat un aliaj de aluminiu, deci jantele din tabla vor avea mereu un pret mai mic.

Jantele din tabla sunt in general, folosite, pentru masinile mai ieftine precum mini-citadinele sau citadinele. Dar si pentu remorci sau caravane. Si din cauza faptului ca sunt din otel, in general sunt mai grele fata de cele din aliaj.

De notat insa ca aceasta diferenta poate varia de la un model la altul. O janta mai grea reprezinta un dezavantaj atunci cand masina este echipata cu anvelope de vara. Si totusi, reprezinta un avantaj deloc de neglijat atunci cand masina are anvelope de iarna. Jantele fiind putin mai grele, premit o aderenta mai eficienta pe carosabilil cu zapada si deci o tinuta mai buna pe drum.

Citeste si:  Căștile moto - un element sigur, elegant și obligatoriu pentru fiecare motociclist

Jantele din tabla nu sunt jante recunoscute pentru estetismul lor. Dar sunt foarte solide deoarece au un design mai special cu gauri pentru aerisire care nu este atat de sensibil la lovituri si la socuri. Jantele din tabla sunt cele mai bune atunci cand vine vorba despre fiabilitate si soliditate. Pentru a le infrumuseta, se poate apela, totusi la un capac. O solutie care le ajuta sa devina mai agreabile.

De asemenea, jantele din tabla prezinta un excelent raporrt calitate- pret.

Care sunt avantajele unei jante din tabla?

  • Deci sunt perfect adaptate soselelor de la noi. Otelul nu se zgarie asa de tare in profunzime ca si aluminiul si nici nu se deformeaza daca cumva roata este lovita.
  • se pot schimba capacele destul de des.
  • au o mare rezistenta la incarcaturile statice si dinamice.
  • sunt excelente mai ales pe timp de iarna cand sarea cu o actiune coroziva este aruncata pe sosea.
  • se pot indrepta de asmenea mai usor deoarece otelul nu se fisureaza atat de usor ca si aluminiul.
  • isi fac treaba foarte bine si sunt cele mai fiabile odata cu trecerea timpului.

Jantele sunt un element esential rotilor de la masina. Iar jantele din tabla sunt cel mai adesea alese de catre constructori din motive economice. Se caracterizeaza in primul rand prin soliditate si preturi concurentiale.

Citeste si:  Ce este uleiul cu amprenta neutra de carbon?

Chiar daca nu au un aspect atat de frumos ca si jantele din aliaj, jantele din tabla prezinta o multime de avantaje, si nu o spunem noi ci producatorii de jante Alcar.