Alimente de consumat in luna martie

Luna martie marcheaza ultimele zile de iarna deoarece echinoctiul de primavara va semna reintoarcerea zilelor de primavara incepand cu data de 20 martie. Mai avem putin de asteptat pana gasim fructele si legumele noastre preferate de vara. Cu toate acestea, un numar mare de alimente sunt de privilegiat in aceasta perioada a anului deoarece se regasesc in abundenta si, drept urmare, sunt mai ieftine. Legume si fructe, carne, peste si branza: ce consumam in luna martie?

Legumele lunii martie

In martie este perioada in care poti profita de sfecla si de toate beneficiile aduse de aceasta deoarece sezonul ei este pe sfarsite. Aceasi lucru este valabil si pentru varza. Putem miza pe conopida al carei sezon debuteaza in luna martie. Luna martie semneaza marea reintoarcere a ridichilor, spanacului si telinei. Nap, ardei, cartofi, aceste alimente se pot consuma in luna martie pentru a garnisi ultmele supe de iarna. In plus, luna martie inseamna reintoarcerea unor soiuri de ciuperci precum ciuculeti.

Carnea si pestele de consumat in martie

Martie este luna vitelului. Carnea de vitel este ideala in lunile septembrie si martie si se consuma, in mod ideal, intre aceste doua perioade. Insa, martie este in egala masura luna ideala pentru a consuma alte tipuri de carne. Carne de porc, de iepure, de curcan sau de miel. Carnivorii au o multime de optiuni. Pentru amatorii de peste si produse de mare, sardinele sunt inca de sezon.

Citeste si:  Cum ne alegem banda de alergat?

Care sunt tipurile de branzeturi ideale in aceasta perioada?

Animalele nu s-au intors inca de pe pasuni drept urmare stocurile de branzeturi sunt pe terminate. Parmesan in special insa, in special, luna martie semneaza reintoarcerea branzei de capra, veritabila vedeta a sezonului primavaratec care se anunta. Este momentul ideal de a-ti rasfata papilele gustative cu tot felul de branzeturi, unele mai delicioase decat altele.