Cum iti intretii imprimanta laser

O imprimanta laser este un tip de imprimanta care reproduce texte, imagini grafice sau poze de inalta calitate. Este constituita din mai multe elemente precum o lampa laser, tambur sau fotoconductor, oglinda pivotanta, unitatea de pilotare, memoria vie.

Intretinerea regulata imprimantei este un lucru indispensabil pentru a pastra calitatea materialului.

Procedura de intretinere a imprimantei laser

Pentru intretinerea corecta a imprimantei laser avem nevoie de diferite unelte printre care materialele de baza precum lavete, o pensula mica cu peri moi, o masca care filtreaza particulele fine, manusi din latex, alcool izopropilic.

Pentru curatarea propriu-zisa a aparatului, trebuie sa incepi prin a minimiza cantitatea de miscare a aerului din incapere care ar putea conduce particulele din toner in aer. Apoi, se curata cartusul folosind pilotul imprimantei. Dupa care se va curata capul, in cazul in care aceasta operatiune este posibila, daca acesta din urma se poate da jos.

Cateva sfaturi de care trebuie sa tii cont pentru intretinerea unei imprimante laser

Trebuie sa ai in vedere curatarea imprimantei tale laser atunci cand aceasta din urma incepe sa adune mizerie. Cauzele acestei adunari de mizerie pot fi o cerneala care se usuca sau particule de hartie care se acumuleaza.

Citeste si:  Top 3 coduri de trisat la shootere cel mai frecvent utilizate

Se recomanda, drept urmare, intretinerea regulata a imprimantei pentru a preveni acest tip de pene datorate mizeriei acumulate.

In plus, se recomanda sa duci din cand in cand imprimanta la un profesionist pentru o curatare in profunzime.

In ceea ce priveste curatarea cartusului, se recomanda folosirea unei lavete uscate si unei perii moi. Aceasta din urma este ideala pentru a curata cu blandete particulele libere, depuse pe imprimanta dar si colturile mai greu accesibile.

In schimb, nu se recomanda aspirarea interiorului unei imprimante. Daca exista inca cerneala uscata aceasta din urma se poate raspandi si nu va face decat sa dustruga si sa deterioreze aparatul.

Sursa: https://www.seodigg.fr/2016/11/09/astuces-pour-entretenir-votre-imprimante-laser/