conturi in euro

Cum gonoreea dezvolta rezistenta la antibiotice

In mod constant si fara incetare, bacteriile care provoaca gonoree au trecut peste apararea medicamentelor, dobandind rezistenta la medicamente de incredere, inclusiv penicilina, tetraciclina si ciprofloxacina. Acesti fosti stalpi nu mai sunt folositi pentru a trata boala cu transmitere sexuala.
In 2010, dupa cateva tulpini de Neisseria gonorrhoeae, bacteria responsabila de gonoree, a inceput sa arate rezistenta la una dintre ultimele clase de antibiotice ramase. Centrele pentru controlul si prevenirea bolilor au inceput sa recomande „terapie duala”, ceea ce inseamna ca medicii prescriu acum doua medicamente in acelasi timp pentru a combate gonoreea. In prezent, aceste doua medicamente sunt ceftriaxona, un membru al clasei de antibiotice cefalosporine si azitromicina.
Odata cu cresterea temerilor ca gonoreea ar putea incalca aceste ultime aparari, munca unor cercetatori precum Cristopher Davies, doctor in doctorat, este cruciala.

„Ne uitam la un nivel molecular , la evenimentele care i-au ingrijorat pe toti care lucreaza in clinici”, a spus Davies, profesor la Departamentul de Biochimie si Biologie Moleculara si director al Centrului MUSC pentru Biologie structurala.

Echipa lui Davies tocmai a publicat o lucrare care arata cum cefalosporinele se leaga si inactiveaza o proteina gonococica supranumita proteina de legare a penicilinei 2 (PBP2). Condusi de colegul postdoctoral Avinash Singh, Ph.D., cercetatorii au aratat ca proteina sufera modificari structurale cheie, inclusiv rasucirea si rularea unei bucle pentru a lega antibioticul, care imbunatateste reactia cu cefalosporine. Fara aceste modificari, proteina ar reactiona mult mai lent cu antibioticul.

Citeste si:  Metode naturale care te vor ajuta sa te lasi de fumat

Davies a explicat ca toate antibioticele functioneaza vizand functiile esentiale intr-un anumit bug. Cefalosporinele actioneaza atacand peretele celular bacterian.

Odata ce cercetatorii au inteles cum mutatiile impiedica antibioticele sa isi faca treaba, pot fi dezvoltate noi medicamente, a spus Davies. Stiind ce mutatii sunt importante poate, de asemenea, sa permita dezvoltarea unui test de diagnosticare pentru a spune medicilor daca un anumit pacient are o tulpina rezistenta si, prin urmare, care medicamente sa i se prescrie.

Cauta toate stirile de ultima ora de pe Ghimpele. Vei afla tot ce s-a intamplat astazi in Romania.