De ce este o mare greseala sa nu folosesti protectie solara in timp de vara

Probabil stii deja acest lucru, din conversatiile din jurul tau, ca trebuie sa iti pregatesti pielea inainte sa iesi la soare. Razele UV pot fi foarte nocive pentru pielea ta, dar probabil nu stiai ca pielea ta are nevoie de protectie la fel si in casa.

Cercetarile evoluate au aflat ca noul cuvant cheie pentru regimul de ingrijire este lumina albastra. Care este o radiatie nociva emisa de ecranele digitale precum telefoane, camere foto, tablete, calculatoare si altele. Lumina albastra are efecte negative si asupra somnului tau si pielii tale.

Verificam telefoanele in general de 150 de ori intr-o zi si ne uitam mai mult de 10 ore la ecrane zilnic. Asta inseamna ca primim semnificativ mai multa lumina albastra decat doar de la soare.

Cercetarile indica ca lumina albastra declanseaza oxidarea celulelor si deterioreaza protena din pielea umana. Expunerea de lunga durata la energie concentrata de lumina albastra poate cauza schimbari de culoare a pieli, inflamatie, dezvolta linii fine si riduri.

Vestea buna este ca exista o serie de masuri de luat care iti pot proteja pielea si pot reduce efectul luminii albastre.

Foloseste pe fata o portie generoasa de lotiune de plaja organica, cu protectie impotriva razelor UVA si UVB si reaplica lotiunea la fiecare doua sau trei ore, chiar daca esti inauntru.
Incarca-te cu antioxidanti, ori prin rutina de ingrijirea pielii ori prin alimentatie. Acestia ne ajuta in lupta cu radicalii liberi.

Citeste si:  Cand sa iei si cand sa nu iei un imprumut rapid?

Redu luminozitatea la ecranul telefonului sau la monitorul calculatorului pentru ca sa reduci impactul luminii albastre sau aplica un filtru de lumina albastra, dar asta nu este o solutie garantata.
Deci pune lotiunea de plaja in geanta de lucru. Noile reguli de protectie solara iti vor proteja pielea de luminile albastre. Nu uita sa iti protejezi pielea zilnic, da, este noul trend sa folosesti lotiune de plaja chiar si daca nu esti afara.