Cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le stie un proaspat utilizator de tigara electronica

Din ce in ce mai multi fumatori cauta solutii pentru a se lasa de fumat sau pentru a se bucura de viciul pe care il au intr-un mod mult mai sanatos. Este un lucru extrem de bun pentru intreaga societate, insa misiunea de a renunta la nicotina si la gustul tutunului nu este niciodata una usoara.

Tocmai de aceea au aparut tigarile electronice. Scopul acestora este acela de a face trecerea de la fumat la o viata fara fum, cat mai usoara. Imitand aproape perfect intregul obicei e a fuma si oferind gustul de tutun si nicotina, tigara electronica castiga din ce in ce mai mult teren si convinge un numar impresionant de mare de oameni.

Totusi, multi dintre cei care fumeaza se tem, intr-un fel sau altul, sa faca o astfel de trecere. Daca gustul nu este acelasi? Daca dezavantajele unei tigari electronice sunt mai mari decat avantajele? Daca cheltuielile sunt mai mari? Daca, Daca, Daca?

Vom incerca sa lamurim, asadar, cateva lucruri de baza, insa foarte importante, despre tigara electronica, in asa fel incat orice proaspat vaper sa ia cele mai bune decizii.

Ce este, de fapt, tigara electronica?

Dupa cum ii spune si numele, este un dispozitiv electronic. Acesta imita o tigara normala si reuseste sa le ofere fumatorilor senzatia pe care o au atunci cand fumeaza, eliminand insa cele mai neplacute elemente din tigara clasica: substantele cancerigen, mirosul neplacut si fumatul pasiv.

Citeste si:  Piscina, un lux pentru toti: piscine supraterane, gonflabile, sapate in pamant....

O tigara electronica este compusa din 3 piese principale: o baterie, un atomizor si un cartus, iar senzatia de fumat este oferita prin vaporizarea unui lichid, care este, de fapt, substanta inhalata.

Piata este din ce in ce mai complexa in ceea ce priveste tigarile electronice, putandu-se gasi in diverse forme, marimi si constructie.

Pentru un incepator este indicat un kit tigara electronica in care sunt prezente toate elementele necesare vapatului, incepand cu aparatul propriu zis si continuand cu lichidul si cu instructiunile de utilizare.

Cum se utilizeaza tigara electronica?

Impactul initial pe care il va avea tigara electronica asupra fumatorului este unul destul de puternic. Chiar daca viciul este acelasi si senzatia este asemanatoare, exista anumite reguli ce privesc modul in care trebuie sa fie tinuta tigara electronica sau modul in care trebuie sa fie ingrijita.

Modul de functionare este destul de simplu:

  • Prin apasarea unu buton este pornita bateria, care incalzeste lichidul din tigara;
  • Odata ce lichidul este incalzit, apare aburul care este inhalat.

Ce avantaje majore are aceasta tigara?

Daca esti fumator si nu stii daca merita sau nu sa optezi pentru tigara electronica, raspunsul este cat se poate de simplu: Merita. Avantajele oferite de dispozitivul electronic de fumat sunt urmatoarele:

  • Nu este atat de nesanatos. Chiar daca foarte multe persoane sustin ca tigara electronica are substante cancerigene, oricate multe calcule s-ar face, numarul lor nu este la fel de mare ca acela gasit in tigarile normale. De fapt, substantele cu potential periculos din lichidul tigarii sunt doar cateva iar riscurile pe care le genereaza sunt mult mai mici decat in cazul substantelor din tutun.
  • Nu genereaza miros neplacut. Tigarile genereaza un miros neplacut in respiratie, maini, haine si alte elemente inconjuratoare. Din fericire, nu se poate spune acelasi lucru despre tigara electronica. De cele mai multe ori, mirosul pe care il genreaza este unul chiar placut.
  • Nu ingalbeneste dintii. O mare problema a fumatorilor este faptul ca au dintii galbeni. Aceasta culoare este cauzata de numeroasele substante nesanatoase din tutun. Cei care vapeaza nu au o astfel de problema.
  • Nu duce la fumat pasiv. O alta problema uriasa generata de tigarile clasice este faptul ca duc la fumatul pasiv. Acesta este nesanatos pentru toti cei din jur, chiar si pentru copii. Daca nu iti doresti sa ii imbolnavesti pe cei din jur cu viciul tau, tigara electronica este, fara doar si poate, o optiune excelenta.
Citeste si:  5 avantaje pentru a cumpăra online cafea de preparat acasă

Ce dezavantaje are?

Evident, exista si dezavantaje. Pana acum nu s-a stabilit cu exactitate care sunt efectele adverse ale vapatului, in conditiile in care tigara electronica are abia 15 ani. Cu toate astea, sunt mult mai mici decat cele ale fumatului. De asemenea, un viciu ramane un viciu si nu este nesanatos, asadar, daca poti, cel mai bine este sa renunti de tot la fumat sau vapat.

Tigara electronica in baruri, localuri, avion si alte locuri publice

Daca nu esti convins ca merita sa treci la tigara electronica, merita amintit ca aceasta poate sa fie folosita in anumite locuri publice. Este adevarat ca nu o vei putea folosi in avion si nici in anumite baruri, insa exista si multi proprietari de localuri care lasa liber vapatul, spre deosebire de fumat care este interzis in totalitate.