6 locuri ideale pentru pasionații de aventură

locuri de vizitat aventuraEsti o persoană pasionată de aventuri, de sporturi extreme, de natură și de tot ce înseamnă activități în aer liber? Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai potrivite destinații pentru vacanță unde poți avea parte de toate aceste lucruri? Noi îți propunem câteva destinații de acest fel cu activitățile pe care le poți desfășura în fiecare loc pentru a lua cea mai bună decizie.

  1. Norvegia

Norvegia este o destinație care oferă o mulțime de oportunități turiștilor pasionați de aventură, atât pe timp de vară, cât și în timpul iernii.  Snowboarding, ski, alpinism, pescuit la copcă, patinaj pe timp de iarnă și drumeții, plimbări cu bicicleta, ski de vară și rafting în perioada călduroasă. Acestea sunt doar câteva exemple din activitățile pe care le ai la dispoziție dacă alegi acest loc, la care se adaugă și sporturile acvatice, precum navigație, canoe și scufundări.

  1. Elveția

Elveția este un loc atractiv, cunoscută ca raiul sporturilor de iarnă și punând la dispoziție activități precum:  snowboarding, ski, drumeții, ciclism, alpinism, scufundări, canotaj, pescuit, rafting. Dacă acestea nu v-au convins și vă doriți ceva în plus, traversările cu tiroliana cu siguranță o vor face. Pentru ca adrenalina să fie la cote maxime, dar și siguranța, de asemenea, sunt puse la dispoziție cursuri dedicate începătorilor.

  1. Madagascar
Citeste si:  5 remedii naturale pe baza de sfecla rosie pentru ameliorarea sanatatii

Este o destinație exotică preferată de tot mai mulți iubitori de aventură în fiecare an datorită faptului că are o cultură aparte, floră desăvârșită și faună unică, atracții turistice inedite și sporturi extreme, cât și păduri tropicale și unele dintre cele mai frumoase plaje din lume.

  1. Croația

Dacă vrei să ai o vacanță cât mai reușită și să te bucuri de frumusețile naturii, Croația este, în mod cert, pe lista destinațiilor recomandate. Natura celor opt parcuri naționale croate captează atenția oricărui turist, relieful care variază de la câmpie la munte, cascadele înalte, lacurile, drumețiile, alpinismul și ciclismul reprezintă doar o parte din ce poți experimenta dacă alegi acest loc.

  1. Africa de Sud

Un loc dedicat iubitorilor de aventură la cel mai înalt nivel. De ce? Datorită oportunităților pe care acest loc le oferă vizitatorilor: excursii alpine, trasee de cățărare, mountain biking, scuba diving, snorkeling, surf. Lista nu se oprește aici, bineînțeles. Sud africanii se pot mândri cu cea mai înaltă platformă de salt bungee din lume, Podul Bloukrans. Dacă sunteți în căutarea unei aventuri pe care să o țineți minte toată viața, acesta este locul potrivit pentru a o experimenta.

  1. Noua Zeelandă

Ce te poate face să alegi acest loc? Munții, râurile, vulcanii, liniile de coastă, peisajele incredibile și aventurile de neuitat. Este recomandată în special iubitorilor de sporturi acvatice, fiind considerată una dintre cele mai bune destinații de scufundare din lume.

Citeste si:  Rezervatiile naturale din judetul Valcea

Înainte de a alege locul potrivit pentru vacanță, fă o listă cu activitățile pe care vrei să le desfășori. Astfel, îți va fi mult mai ușor să alegi destinația. Dacă nici în acest fel nu reușești să iei o decizie sau oscilezi între două destinații, cel mai bine ar fi să apelezi la o agenție de turism. Profesioniștii din domeniu te vor ajuta să iei cea mai bună decizie după ce le vei explica tot ce îți dorești să experimentezi.

După ce ai ales destinația dorită, îți mai rămâne să împachetezi echipamentul sportiv potrivit pentru tipul de vacanță pe care l-ai ales, să iei un aparat de fotografiat cu tine pentru a surprinde cele mai frumoase momente și să pornești la drum.