Siguranta si prosperitatea afacerii tale incep cu casa de marcat

casa de marcatEvidenta vanzarilor, incasarilor monetare si a sturnarilor, sunt inima unei afaceri retail. Atat pentru ca pot mentine cu acuratete evidenta, dar si pentru ca fiecare bon emis, fiecare inchidere de zi sau incheiere a lunii, fiecare act doveditor al activitatii din magazin ne pun la adapost afacerea de amenzi. Amenzi care, sa fim drepti, uneori ne pot scoate pe tusa definitiv.

“Paza buna, trece primejdia grea”, spune o vorba din batrani. Iar tocmai de aceea au fost inventate casele de marcat. Desigur, inventatorul caselor de marcat a vrut doar un mod de a tine evidenta vanzarilor si a preveni mana angajatilor sa alunece  in sertarul de bani.

Acum un secol, cand au fost inventate casele de marcat, nimeni nu se putea gandi la beneficiile pe care le vor aduce industriei, dar nici la reglementarile impuse de stat, pentru a preveni eventualele fraude. Toate aceste aveau sa modernizeze si sa schimbe definitiv modul de functionare al caselor de marcat.

Putem lua, spre exemplu, cea mai recenta gaselnita anti-frauda a ANAF, casele de marcat electronice care transmit in timp real ce se inregistreaza si emite pe casa de marcat. Lucru nu neaparat rau, cat costisitor. Daca inainte ne faceam grija de pretul in functie de modelul casei de marcat (portabila, cate produse poate inregistra, cu cate device-uri periferice se poate conecta etc), azi ne gandim atat la impunerile ANAF, model, dar si pret.

Citeste si:  Pahare carton biodegradabile pe care le poti cumpara de la Snick Ambalaje - aici mai multe detalii

Intr-un magazine putem gasi case de marcat portabile, case de marcat datecs – printre cele mai cautate pentru ca ofera o gama diversa, cu un raport calitate-pret foarte bun, case de marcat care pot inregistra pana la 50000 de produse etc.

De asemenea, o casa de marcat buna se poate conecta cu usurinta la un sertat de bani. Ce este cel mai important pentru o afacere, daca nu metoda de depozitare si gestionare a remuneratiei?

Ei bine, nu toate casele de marcat vin cu sertare de bani, ceea ce este o problema majora. Sertarul de bani are doua roluri: o data sa protejeze venitul depus in el si o data sa tina evidenta. Cele mai cautate sertare de bani sunt cele care se deschid, automat, doar dupa ce casa a inregistrat cat trebuie sa incaseze si cat se da rest, daca este cazul. Acest lucru ajuta la mentinerea unei evidente solide a incasarilor si inregistrarile de pe casa devin dovezi de netagaduit pentru orice fel de control am putea primi in magazin.