Diferente intre cauciucurile de vara si cele All-Seasons

cauciucuri de vara si iarnaUna dintre intrebarile tot mai prezente pe forumurile auto este urmatoarea: “ce diferenta exista intre seturile de anvelope vara si cele all-seasons?”

Desi pentru multi e o intrebare banala, pentru soferii mai tineri, fara prea multa experienta pe carosabil si/sau care nu au pe cineva care sa le explice astfel de lucruri de baza, intrebarea de mai sus e o adevarata capcana. In principiu, trebuie sa stiti ca:

  • daca vorbim de cauciucuri de vara, atunci ele sunt ceva mai scumpe decat cele all-seasons, dar si ceva mai moi. Dovada in acest sens e faptul ca cele mai multe se uzeaza chiar si dupa 10-15000 de kilometri, in functie (bineinteles) si de stilul de condus al soferilor;
  • fiind mai moi, ele au o aderenta cu mult mai mare fata de cele all-seasons, astfel incat fac fata cu brio chiar si pe drumurile acoperite de apa. De fapt, sunt mult mai mici sansele sa apara fenomenul de acvaplanare atunci cand sunteti echipati cu “gume” de vara;
  • cele all-seasons, in schimb, sunt mult mai rezistente. Menite sa faca fata oricarui tip de vreme, ele nu permit cresterea performantelor masinii in materie de viteza, insa sunt garantate sa reziste mai mult si sa fie si ceva mai convenabile din punct de vedere al pretului.
Citeste si:  Sfaturi pentru fi frumoasa, nu doar atragatoare

Deci, ce concluzie se poate trage de aici? E chiar simplu: totul depinde de dorintele soferilor. Daca ei vor performante sporite, atunci categoric gumele de vara sunt de departe cu mult superioare celor all-seasons sau de iarna. In schimb, daca scopul lor este un cost cat mai mic in timp, atunci cauciucurile all-seasons sunt o alegere cu mult mai buna, mai ales in conditiile in care zona in care ei locuiesc e una cu ninsori frecvente in timpul anotimpului rece. E o chestie de gusturi, dorinte si buget in definitiv, asadar nu se poate vorbi neaparat de o alegere perfecta. Se poate vorbi de o alegere mai potrivita, insa doar in anumite conditii.

Dar acum vine iarna, iar noi trebuie sa cautam cauciucuri de iarna:

https://www.odat.ro/top-cele-mai-bune-anvelope-de-iarna/

Salvează