Cauze de febra si tratament

Cauze de febra si tratamentFebra este un simptom frecvent este medical care descrie o crestere a temperaturii corpului peste normal. Febra este cel mai bine definita ca o crestere de 1-2 grade C in organism temerature mai sus, punctul de termoreglare. Febra este cauzata de o schimbare in punctul de termoreglare, determina o temperatura corpului ridicata (care este, de obicei, de 37 de grade C). Anumite mecanisme sunt declansate in raspuns la aceste schimbari.

 

Cand un pacient are febra, el se simte rece, in ciuda cresterii temperaturii corpului, cresterea ritmului cardiac, tonusul muscular si tremor, ca urmare a incercarile organismului de a contracara hipotermie nou perceputa si realizarea unui punct de termoreglare noua.

Febra difera de hipertermie, in care hipertermia este o crestere a temperaturii corpului peste punctul de termoregultion cauza producerea de caldura excesiva sau de termoreglare insuficiente, sau in unele cazuri, chiar si atat. Febra este considerat ca un raspuns imunitar al organismului, care incearca sa neutralizeze “intrus”, care poate fi bacterii sau virusi. Febra nu este o boala, ci un raspuns la o anumita boala.

Febra este prezenta in cazul in care:

  • Temperatura rectala este peste 37,8 grade Celsius
  • Temperatura orala este de mai sus 37.5 grade Celsius grade Celsius
  • Temperatura axilara este mai mare de 37,2 grade Celsius
  • Temperatura in canalul urechii (ureche) este de peste 37,2 grade Celsius
Citeste si:  De ce dor si amortesc mainile noaptea?

Valorile descrise mai sus sunt pentru un adult sanatos, care a servit o masa, imbracat confortabil, situat intr-o camera cu temperatura normala (22.6 la 24.3 grade Celsius), la scurt timp dupa ce iesi din pat. Pentru temperatura pe cale orala, persoana nu ar trebui sa manance, sa bea sau fuma cel putin cinci la zece minute inainte de masurare.

Febra este de obicei, clasificate drept

  • Febra scazuta: 38-39 de grade Celsius
  • Febra moderata: 39-39.9 de grade Celsius
  • Febra mare: de la 40 la 41.2 grade Celsius
  • Hiperpirexie: peste 41,2 grade Celsius

Febra este un simptom comun in multe boli:

Infectii, cum ar fi gripa, HIV, malaria, mononucleoza infectioasa, sau gastroenterita
Inflamatii ale pielii, cum ar fi acnee, pustule sau abcese
Tulburari imunologice: lupus eritematos, sarcoidoza, boli inflamatorii intestinale.

Beneficiile febrei

Teoretic, febra poate ajuta la apararea organismului. In mod evident, exista unele reactii imunologice, care sunt s-au grabit de prezenta febrei si a unor agenti patogeni supravietui numai la temperaturi specifice pot fi, prin urmare, eliminate cu ajutorul fever.Also, celule albe din sange prolifera mai repede din cauza la temperatura a crescut.

Tratamentul

Febra nu trebuie sa fie intotdeauna tratate. Febra este un semnal important ca exista o problema cu corpul tau si poate fi, de asemenea, folosite pentru a evalua un tratament corect. Pe langa, nu toti pacientii care au febra, de asemenea, aveti o infectie. Pacientii febrili se spune sa bea suficiente lichide, deoarece deshidratarea cauzata de o febra usoara poate fi mai periculos decat febra in sine.

Citeste si:  Miere de Manuka, un antibiotic natural unic in lume

Multi pacienti iau medicamente antipiretice deoarece febra este foarte inconfortabil.Febra creste ritmul cardiac si metabolismul, cauzand astfel un stres suplimentar organismului pentru persoanele varstnice cu afectiuni cardiace. Febra poate provoca chiar delir. Beneficiul potential al febrei ar trebui sa fie atent cantarite in comparatie cu riscurile de a avea febra. Febra, trebuie sa fie tratate in cazul in care ajunge la stadiul de hiperpirexie atunci cand se poate produce leziuni ale tesuturilor.

Tratamentul se realizeaza prin reducerea punctului de termoreglare, dar favorizeaza pierderea de caldura poate fi, de asemenea, foarte eficient. Acest lucru poate fi realizat prin utilizarea de droguri antipiretice, cum ar fi ibuprofen (Advil, Motrin) sau paracetamol. Aspirina poate fi administrat, de asemenea, dar numai la adulti, deoarece poate fi sursa de sindrom Reye vazut la copii.

De extragere a caldurii poate fi realizata, in general, folosind prosoape umede, aplicate pe frunte, dar poate fi atins, de asemenea, cu metodele de baths.These sunt foarte utile pentru sugari in cazul in care medicamentele ar trebui sa fie evitate. Nu folosi apa foarte rece si de a evita vasoconstrictie ce reduce eficienta de pierderea de caldura.