Alergare versus fumat

lululemon-man-runner-running-14-pngO problema comuna a fumatorilor, care incearca sa renunte la tigari este orientarea spre alta activitate ca si alternativa. Activitate ideala care poate inlocui fumatul este alergarea. Daca reusesti sa treci de bariera celor doua saptamani prin plimbare si alergare atunci ai inceput sa creezi o dependenta care te va ajuta sa iti intretii sanatatea.

Ce daca nu esti in forma?

„Conditia fizica nu imi permite sa incep sa alerg”, vor spune multi dintre voi. E o gandire gresita! Poti incepe cu plimbari si mai apoi sa ajungi sa alergi, chiar daca nu ai facut nici o activitate cardio in ultimii ani. Plimbarea si alergarea sunt doua dintre cele mai bune forme de exercitii cardio, care te vor ajuta sa renunti la fumat. Conditia ta fizica se va imbunatatii si te va ajuta in lupta cu kilogramele, problema cu care se confrunta majoritatea persoanelor care au renuntat la fumat. Singurul efect secundar in primele saptamani de antrenament este durerea musculara, care va dispare prin exercitiu.

Cum te ajuta alergarea sa renunti la fumat

Renunta la fumat, rupe tigarile! Cand te plimbi sau alergi, organismul tau va genereaza endorfine. Endofrinele iti vor induce o stare de euforie, similara cu cea obtinuta prin inhalarea nicotinei din tigari. Un fumator care practica alergarea va simtii nevoia de a fuma mai rar decat un altul care nu alearga deloc. Fumatorul, care nu se plimba ori alearga, va obtine endofinele prin inhalarea nicotinei din tigari, endorfine care ii vor crea starea de euforie. Alte beneficii obtinute prin alergare sunt mentinerea greutatii si imbunatatirea starii emotionale si mentale. Nivelul stresului este si el micsorat cu ajutorul endorfinelor generate in timpul alergarii sau plimbarii.

Citeste si:  Care sunt beneficiile alergãrii?

Unde poti ajunge

Dupa 4 – 6 saptamani de plimbare sau alergare totul va fi mai usor, conditia fizica va fi mult imbunatatita, te vei simti excelent. Un obiectiv des intalnit la fosti fumatori, este acela de a alerga un maraton. Nu ai nici un motiv ca sa nu poti face asta! Prin stabilirea obiectivului de a alerga un semi-maraton sau maraton vei tinti catre un obiectiv bine definit, iar mintea ta nu se va gandi la fumat. Este in puterea ta sa incerci sa renunti la fumat, si sa creezi o dependenta fata de alergare, ceea ce te va ajuta sa te mentii sanatos si sa renunti definitiv la fumat.