Skopelos, bijuteria din inima Sporadelor

Bougainvillea, vegetatie luxurianta, ape transparente, plaje imense, panorame spectaculoase asupra marii Egee…Skopelos, care se intinde pe o suprafata de 96 km² este a doua insula ca marime din Arhipelagul Sporadelor. Acest loc inca nu a fost invadat de turismul de masa si este acoperit aproape in intregime de o padure de pini care se intinde pana in apropiere de mare.

Skopelos este considerata cea mai verde insula insula din Marea  Egee, un paradis terestru cu alte cuvinte, accesibila tuturor buzunarelor.

Prezenta celor doua masive muntoase impozante transforma peisajul intr-unul de exceptie. Coastele sunt abrupte. Insa singulariatea insulei Skopelos nu rezida doar in frumusetea peisajelor, numai putin de 360 de biserici si manastiri sunt presarate pe teritoriul insulei, unele construite pe aceeasi faleza.

Manastiri protectoare. Conform mitologiei, Skopelos l-ar fi gazduit pe printul Stafylos – care inseamna strugure in limba greaca – precum si pe poporul acestuia. Inca din Antichitate, Skopelos a fost victima unor ocupari succesive iar in secolul XVI a fost atacata de pirati. Legenda spune ca bisericile le-a permis locuitorilor insulei sa se protejeze de aceste agresiuni. Bisericile si manastirile sunt in numar de 360 pe insula din care 123 se afla in capitala insulei, Cora. Acest orasel cu ziduri albe reprezinta un loc ideal pentru pasionatii de shopping. Turistii pot vizita muzeul folcloric din Skopelos si centrul fotografic. Cora dispune de numeroase taverne si cluburi unde turistii petrecareti se pot distra toata noaptea.

Citeste si:  Organizează o petrecere plină cu surprize pentru copilul tău 

Activitati de facut la Skopelos. Cei aflati in vacanta pe insula pot parcurge plajele magnifice. Cele mai cunoscute sunt plajele cu pietris Staphilos, Panormos, Néo Klima care se intind pana la satul idilic Glossa. Unele plaje propun activitati nautice dar si o multime de activitati pentru copii. Turistii pot participa la plimbari ghidate pentru a descoperi particularitatile insulei sau la excursii cu vaporul spre insula Skiathos.