Căștile moto – un element sigur, elegant și obligatoriu pentru fiecare motociclist

image001Sunteți gată să-vă îndepliniți visul de a merge pe drum cu o motocicletă proprie. Tot ce trebuie să faceți este să alegeți o cască potrivită, deoarece știți că aceasta estereprezintă cel mai important element al echipamentului moto.

Acum vă confruntați cu o problemă. Deoarece nu sunteți sigur cum să alegeți din varietatea mare de căști motoea care vă poate oferi nu numai un grad ridicat de protecție, ci și care se potrivește stilului dvs. de conducere.

Cum să alegeți o cască moto potrivită?

Înainte să începeți cu căutarea, răspundeți la următoarele întrebări: Ce fel de motocicletă am și unde vreau s-o conduc? Răspunsurile vă vor face căutarea mult mai ușoară.

Așadar…

O cască moto potrivită trebuie:

1. Să se potrivească cu stilul dvs. de conducere

În acest caz avem următoarele categorii:

 Full Face

Acest tip de căști moto oferă cel mai înalt nivel de protecție pentru întregul cap, inclusiv pentru bărbie. Căștile full-face sunt printre cele mai preferate, deoarece oferă o bună protecție, sunt ușoare si foarte confortabile, atât pentru conducere în zone urbane, cât și pe autostrăzi.

Citeste si:  Fantic Caballero, un partener de încredere pentru oraș și călătorii pe distanțe lungi

Open Face

Căști de motocicletă deschise sunt o alegere excelentă pentru conducere în zone urbane sau pe vreme caldă. Asigură o protecție bună a capului și a feței, dar din cauză profilului deschis, nu oferă protecție barbiei. Aest model este o alegere perfectă pentru fanii scuterelor, motociletelor retro, precum și pentru toți cei cărora le place conducerea liniștită.

Modulare

Caștile Flip-up sau modulare, reprezintă o combinație perfectă între căștile Full-fae și căștile deschise. Trăsătura lor distinctivă este că au o balamă mobilă care permite ridicarea părții din jos. Astfel, casca moto poate fi purtată atît ca Full Face, cât și ca Open Face. Sunt preferați de conducatorii motocicletelor turistice.

Motocross/offroad

Acest fel de căști sunt potrivite numai pentru off-road. Au un design aerodinamic, sunt ușoare, au o vizieră de protecție și pot fi purtate u ochelari.

Cască ½

Căștile “Brain cap” asigură o protecție minimă, motiv pentru care nu sunt preferate. Sunt foarte populare printre rockeri și fanii motocicletelor retro.

Adventure / Dual Sport

Căștile Dual Sport sunt proiectate atât pentru călătorie normală, cât și pentru off-road. Acestea asigurează protecție ridicată a capului, au o ventilație bună și sunt oferite în multe configurații. Reprezintă o alegere excelentă dacă vă plac vitezele mari și aventurile extreme.

image002

2. Să fie mărimea potrivită

Odată ce ați ales modelul, următorul pas important estev să alegeți mărimea potrivită pentru dvs. Cel mai simplu mod este să vizitați un magazin de echipamente moto și să probați câteva modele.

Citeste si:  Dacia Duster, ca un tanculet de razboi, locul 7 in Europa

Da dacă acest lucru nu este posibil și doriți să cumpărați online, pentru a găsi mărimea potrivită, trebuie să vă măsurați capul. Luați o măsurătoare cu banda moale și măsurați circumferința capului, acoperind partea deasupra spâncenelor. După aceea, comparați valoarea cu mărimile căștilor oferite la magazin.

3. Să vă ofere protecția necesară

Pentru a vă asigura că casca oferă o protecție bună, trebuie să aibă o etichetă pe interior cu informații că este testată și are un certificat de siguranță. Casca trebuie să aibă unul dintre următoarele certificate:

Este posibil modelul să aibă unul dintre certificatele de mai sus, dar e posibil să aibă și mai multe certificate. Dacă găsiți o cască cu câteva certificate, aest lucru înseamnă că aceasta a fost testată mai multe ori, ceea ce este minunat.

image003

Cu toate acestea, dacă modelul nu are niciun sticker, acest lucru înseamnă că produsul nu îndeplinește cerințele, dar este testat și poate să vă ofere siguranță. În acest caz, vă recomandăm să nu faceți o achiziție, ci să căutați un model certificat.