Care sunt principalele avantaje pe care le ofera un program de contabilitate?

program contabilitateInceputul unei afaceri poate fi o provocare uriasa. Cele mai mari probleme sunt date, de regula, de partea financiara a business-ului. Tocmai de aceea, in planul de afaceri contabilitatea trebuie sa ocupe un loc extrem de important.

De cele mai multe ori, firmele nou infiintate apeleaza la o firma de contabilitate, fara a se orienta in functie de programul pe care acestea il folosesc si de serviciile aditionale pe care le ofera. In trecut, era extrem de important sa se gaseasca o firma cu contabili buni, insa astazi este mult mai important sa se gaseasca o firma care foloseste un program de contabilitate ieftin si bun.

De ce este atat de important programul de contabilitate?

Conform celor de la Regnskabsprogrammerne.dk, indiferent ca este folosit un program gratuit de contabilitate sau unul cu plata (https://regnskabsprogrammerne.dk/bogfoeringsprogram/gratis/), atata vreme cat se tine cont de anumite criterii atunci cand este ales pot aparea o multime de avantaje:

O informare foarte buna. Programele bune de contabilitate ofera toate informatiile de care au nevoie cei care le folosesc. Cel mai adesea, acestea sunt la curent cu toate modificarile legislative si ajuta la evitarea greselilor.

Costuri reduse. Folosirea unui program bun de contabilitate (regnskabsprogram – Regnskabsprogrammerne.dk) poate sa fie mult mai ieftina decat utilizarea unei contabilizari interne. Explicatia este simpla: un program poate sa faca treaba mai multor contabili, fiind eliminate in felul acesta costuri necesare pentru salarii, costuri pentru un birou sau costuri generate de greselile de calcul. De multe ori, o greseala umana poate sa duca la aparitia unor amenzi usturatoare. Programele performante minimizeaza foarte mult riscul de aparitie a unei astfel de greseli.

Citeste si:  Cum sa fii gazda Airbnb: sfaturi si trucuri pentru a deveni gazda perfecta

Reducerea timpului necesar contabilizarii. Pe langa faptul ca programul de contabilitate este mai ieftin, acesta poate duce la reducerea timpului necesar pentru redactarea tuturor actelor.
Transferul responsabilitatii catre firma de soft. Este foarte important ca responsabilitatea sa cada pe umerii altcuiva atunci cand exista posibilitatea de eroare. Atunci cand este folosit un program bun de contabilitate, responsabilitate carde pe umerii firmei de soft.

Ce trebuie avut in vedere la alegerea unui program de contabilitate?

Un astfel de program nu trebuie sa fie scump. Se poate folosi un program gratuit de contabilitate cu rezultate foarte bune, atata vreme cat acesta ofera garantii si incredere. Este foarte important ca toate datele generate de program sa fie salvate in cloud, in asa fel incat sa poata fi accesate oricand, de oriunde. De asemenea, este foarte important sa existe cat mai multe functionalitati.

Spre exemplu, pentru magazinele online este ideal sa existe conectivitate prin API cu cele mai importante platforme si posibilitatea de conectare cu un procesator de plati. Nu trebuie neglijat suportul. Acesta trebuie sa fie prompt si de cat mai buna calitate.

Chiar daca se opteaza pentru un program gratuit, cel mai probabil acesta va avea cost la un moment dat, pe masura ce activitatea financiara a firmei va creste. Tocmai de aceea, trebuie sa se analizeze costurile pe termen lung pe care le poate genera programul folosit.