Beneficiile masajului

masaj de relaxareFara niciun dubiu, masajul ne ajuta intotdeauna sa ne simtim mai bine. Masajul ne poate elibera de stress, ne poate ajuta sa ne revenim dupa o activitate fizica care ne-a epuizat sau dupa o ranire. Masajul poate ajuta chiar la reducerea anxietatii. Dar ne poate ajuta masajul in lupta cu kilogramele?

Studiile arata ca masajul poate avea un efect pozitiv asupra capacitatii dvs. de dezvoltare a masei musculare, care ajuta la cresterea capacitatii dvs. de a controla sau a pierde din greutate.

O masa musculara puternica si sanatoasa ajuta la arderea caloriilor si va permite sa faceti tot felul de exercitii si sporturi care va ajuta sa ardeti caloriile in exces si sa va imbunatatiti tonusul.

Dintre beneficiile masajului care influenteaza direct abilitatea dvs. de a controla sau a pierde din greutate, enumeram:

1. S-a aratat ca masajul ajuta la imbunatatirea circulatiei si alimentarea cu nutrienti a muschilor. Masajul creste interschimbul de substante vitale dintre sange si celulele de tesut, care ajuta la cresterea metabolismului tesuturilor. Dupa ce muschii sunt antrenati, acestia trebuie alimentati cu nutrienti vitali, pentru a se putea recupera dupa efortul depus. Prin masaj se maximizeaza alimentarea cu acesti nutrienti si oxygen, care ajuta la dezvoltarea muschilor si la arderea mai multor calorii.

2. Masajul imbunatateste flexibilitatea muschilor dvs. Astfel, muschii isi pastreaza o putere si o performanta maxima atunci cand sunt activi, si ard un numar maxim de calorii

Citeste si:  Despre usturoi

3. Masajul ajuta la scurtarea timpului de recuperare dintre doua episoade la sala. Circulatia marita in acesti muschi ajuta la eliminarea deseurilor toxice acumulate.

4. Masajul are un efect relaxant asupra muschilor si un efect de sedativ asupra sistemului nervos. Masajul va ajuta sa va odihniti. Odihna este un element foarte important al oricarui program de exercitii. Masajul va ajuta sa evitati extenuarea, care se stie ca duce la limitarea abilitatii dvs. de a dezvolta muschi sanatosi, si prin urmare la limitarea abilitatii dvs. de a pierde din greutate.

5. Masajul ajuta direct in arderea grasimilor. Conform unor studii, se crede ca masajul este capabil de a arde capsula de grasime din tesutul subcutanat pentru ca grasimea sa fie emanata si absorbita. Astfel, in combinatie cu exercitii si o nutritie adecvata, masajul va poate ajuta la pierderea kg in plus.

Masajul are multe beneficii care va pot ajuta indirect, sau chiar direct la slabit. Masajul este la fel de important ca o nutritie echilibrata si ca exercitiile regulate in cadrul unei diete.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.