Intelegerea metabolismului

metabolismAuzim in fiecare zi ca metabolismul este propriu si unic pentru fiecare persoana in parte si ca de aceea trebuie sa ne cunoastem foarte bine metabolismul atunci cand cautam dieta potrivita pentru a ne ajuta sa dam jos kg nesuferite.

Deci, ce este metabolismul? Este rata care masoara energia consumata de corp sau caloriile arse. Rata de odihna a metabolismului dvs. masoara numarul de calorii de care are nevoie corpul pentru a functiona in continuare. Metabolismul energic – este procesul corpului prin care nutrientii sunt transformati in energie.

In timp ce metabolismul functioneaza la toata lumea in acelasi mod, rata la care metabolizeaza nutrientii este unica la fiecare individ in parte.

Care este rata mea metabolica?

Rata metabolica bazala (RMB) este rata la care corpul dvs. arde calorii in timp ce se odihneste. Pentru a va face o idee generala despre RMB-ul dvs., inmultiti greutatea dvs cu 10. De exemplu, daca cantariti 60 kg, RMB-ul dvs este 600. Formula este urmatoarea:

RMB=60x10kcal/kg=600 kcal

Aceasta formula permite 10 calorii pentru fiecare jumatate de kg a corpului. Asta inseamna ca metabolismul dvs. poate irosi in jur de 600 calorii pe zi. Daca consumati mai multe, va ingrasati. Tineti minte ca aceasta este insa doar o estimare aproximativa.

Cum afecteaza metabolismul procesul de slabire?

Persoanele cu rata metabolica ridicata sunt capabile sa arda mai multe calorii si mai eficient decat cele cu rata metabolica mai scazuta. Presupunand ca 2 persoane cu rate diferite consuma aceeasi cntitate de calorii, cel cu rata mai ridicata arde mai multe calorii, iar cel cu metabolismul mai lent, nu arde toate caloriile, asa ca ce ramane in  plus se va depunne sub forma de grasime.

Citeste si:  Rolul alimentelor – Efectul hormonal

Asa ca incercati sa va cunoasteti cat mai bine metabolismul pentru a sti exact ce schimbari trebuie sa faceti in stilul dvs. de viata si de alimentatie pentr a reusi sa slabiti

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.