Acupunctura – solutia moderna in lupta cu kg?

acupuncturaAm auzit vorbindu-se in ultima vreme foarte mult despre acupunctura ca solutie moderna pentru cei cu kg in plus. M-a interesat subiectul si am inceput sa citesc si sa ma interesez. Ceea ce va pot spune inca de la inceput, celor care sperati ca acupunctura este solutia tuturor kg dvs. in plus, este ca acupunctura este o terapie adjuvanta. Nu va lasati amagiti de ideea ca este un tratament minune, stiti foarte bine ca nu exista asa ceva… Cu toate acestea, pentru aceia dintre dvs. care sunteti dispusi sa va schimbati, sa adoptati un stil de viata sanatos, acupunctura poate fi o terapie eficienta, in masura in care va poate ajuta sa slabiti si sa va mentineti greutatea dorita.

Cred ca mecanismul de functionare al acupuncturii nu se cunoaste in totalitate inca, dar ceea ce se stie este ca atunci cand introduci acele de acupunctura în anumite puncte de pe corp și in zona urechii, acestea elibereaza endorfine, substante cunoscute pentru efectul lor calmant si relaxant, ajutandu-va impotriva stresului, anxietatii sau frustrarii, stari care pot declansa mancatul in exces. De asemenea, endorfinele au efect asupra sistemului digestiv si hormonal, astfel incat acupunctura ajuta la reechilibrarea sistemelor organismului uman care se desfasoara prea rapid – sau in acest caz prea lent – avand ca exemplu pentru ultima categorie: metabolismul.

Citeste si:  Murele - Sanatoase si delicioase

Acupunctura si medicina traditionala chinezeasca se adreseaza atat aspectului fiziologic cat si celui psihologic al procesului de slabire.

Medicina traditionala chinezeasca este de parere ca greutatea in exces este rezultatul unui dezechilibru in interiorul organismului, cauzat de proasta functionare a sistemului splinei si ficatului.

Se stie ca splina este responsabila cu buna functionare a sistemului digestiv, asigurandu-se ca alimentele pe care le consumam sunt transformate in Qi, izvorul de energie care sustine viata. Persoanele care au probleme cu buna functionare a splinei prezinta oboseala, metabolism lenes, retentie a apei, diaree.
Rolul ficatului este de a mentine o buna functionare a izvorului de energie QI si sange.

Tratamentul cu acupunctura este programat o data sau de doua ori pe saptamana, timp de 8 pana la 12-14 saptamani, in functie de fiecare persoana in parte si de telurile acesteia in ceea ce priveste kg pe care vrea sa le dea jos.

Punctele importante din sistemele de acupunctura ale ambelor urechi importante in tratarea kg in plus sunt dupa cum urmeaza:

  • Punctul Gurii – pentru cei care mananca in exces si care fumeaza si vorbesc mult
  • Punctul Stomacului – pentru cei care mananca chiar si dupa ce sunt full sau cei care ciugulesc ceva tot timpul
  • Punctul Foamei – pentru controlul in general al apetitului
  • Punctul Plamanului – pentru cei dependenti de mancare si cei care iubesc dulciurile
  • Punctul Shenmen (Poarta Zeilor) – pentru calmare, controlul anxietatii, maniei, frustrarii, insecuritatii
  • Punctul Endocrin – pentru retentia de apa, vinovata pentru unele din kg in plus
  • Punctul Ovarian – daca kg in plus sunt datorate menopauzei sau sindromului premenstrual.
  • Punctul Splinei – pentru dezechilibre in materie de zahar si tulburari hormonale.
  • Punctul rinichiului – pentru retentia de apa, sistemul nervos si dezechilibre hormonale.
  • Punctul Tiroidei – pentru un metabolism lenes.
Citeste si:  Dieta de 3 ore

Medicul alege doua sau ma multe din aceste puncte pentru fiecare tratament in parte, in functie de problemele specifice ale pacientului si de profilul personalitatii in ceea ce priveste mancatul in exces.

In lupta pe care o duceti cu mancatul in exces si pentru a dobandi mai multa energie, acupunctura poate fi aliatul dvs. care va poate ajuta sa va depasiti poftele, sa debordati de energie, sa va imbunatatiti metabolismul si sa dobanditi o dorinta mai mare de a reusi ceea ce v-ati propus!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.