5 intrebari despre tigara electronica

Tigara electronica este din ce in ce mai puternic inradacinata in constiinta fumatorilor. Chiar daca le este greu sa renunte la tutun in detrimentul acestei noi metode de a fuma, multi fumatori o iau in considerare. Totusi, dat fiind faptul ca este aparuta pe piata de doar cativa ani, tigara electronica genereaza o multime de intrebari.

Iata cele mai populare 5 intrebari despre acest produs:

Afecteaza sanatatea?

Este greu de spus in ce masura afecteaza sanatatea. Cu siguranta, este de preferat sa nu se fumeze sau sa se vapeze deloc. Totusi, in comparatie cu tutunul, tigara electronica este mult mai sigura. Lichidul este compus din elemente sigure pentru consumul uman si studiile arata ca in acestea nu se gasesc elemente cancerigene, asa cum se intampla in cazul arderilor din tutun.

Din ce este compus lichidul unei tigari electronice?

Compozitia este una simpla si include 4 elemente. Se folosesc aditivi alimentari, precum glicerina vegetala si propilen glicolul, se foloseste apa, nicotina pura si arome. In ceea ce priveste aromele, acestea pot fi extrem de variate, incepand cu cele clasice de tutun si terminand cu aromele foarte interesante de mere, ciocolata, capsuni sau alte variante fructate.

Cat costa tigara electronica?

Costurile pot sa difere foarte mult, in functie de arome, in functie de producator si in functie de comerciant. Totusi, pe termen lung tigara electronica este mai ieftina decat tigara clasica.

Citeste si:  Care sunt sampoanele si gelurile de dus pe care trebuie sa le eviti?

Exista contraindicatii in ceea ce priveste acest tip de tigara?

Cu siguranta, da! Nu este recomandata tinerilor sub 18 ani, persoanelor alergice sau celor care sufera de boli cardiace. De asemenea, persoanele care sufera de angina pectorala sau de diabet nu ar trebui sa foloseasca acest produs.Totusi, cei care fumeaza deja tutun normal pot trece fara probleme pe tigara electronica, in conditiile in care este mult mai sigura pentru sanatate.

Te poti lasa de fumat cu aceasta tigara?

In teorie, da! In practica lucrurile sunt ceva mai dificile, in conditiile in care lichidul unei tigari electronice se bazeaza pe nicotina. Folosind o astfel de tigara nu dispare dependenta de nicotina, insa partea buna este ca doza de nicotina poate sa fie scazuta treptat, in asa fel incat sa fie eliminata din vapat. Din fericire, nicotina nu esteun produs cancerigen si nu are niciun efect advers asupra organismului, asadar, chiar daca nu se renunta la vapat, aceasta nu produce pagube.