Taxele pentru a ajunge pe litoralul din Bulgaria

litoral bulgariaSe apropie vara si pentru ca in fiecare an romanii dau navala la vecinii nostri bulgari, datorita serviciilor hoteliere net superioare si o Mare Neagra mai curata, este bine sa cunoasteti dinainte costurile daca veti calatori cu propriul autoturism. Daca pentru costul calatoriei cu autoturismul, aplicatia Distante Rutiere va ofera toate informatiile necesare, iata si detalii despre taxele de drum.

Taxe Bulgaria:

  • taxa de pod la Giurgiu care costa 13 lei (dus)
  • taxa de pod la Ruse 23 lei (dus-intors). Atentie: ca sa intrii in Bulgaria este ceva mai scump decat sa intrii in tara pe podul Prieteniei
  • tarifele vignetelor pentru Bulgaria pentru 1 saptamana – 8 euro, 1 luna – 15 euro

Pe langa achizitionarea unei vignete, nu uitati insa ca este obligatoriu sa aveti si asigurarea autoturismului valabila atunci cand cilculati, fie in tara fie in afara Romaniei. Oricare ar fi drumul pe care alegeti sa mergeti, va recomandam sa utilizati calculatorul nostru de distante rutiere care va indica traseul rutier de parcurs, consumul total de carburant in functie de masina dumneavoastra, pretul calatoriei si informatii din trafic in timp real. p> Pentru romanii care intra in Bulgaria nu este nevoie de viza, aveti nevoie doar de pasaport sau carte de identitate in curs de valabilitate. Cat despre copiii minori, este nevoie pe langa pasaportul valabil sa fie insotit de ambii parinti sau de unul dintre parintii legali, acesta din urma prezentand o declaratie a celuilalt parinte, din care rezulta acordul acestuia pentru calatoria copilului in afara tarii. Calatorind cu masina personala catre litoralul din Bulgaria, veti avea nevoie si de parcare. Atentie insa, majoritatea hotelurilor dispun de parcari. Insa numarul locurilor de parcare este mult mai mic decat cel al camerelor, parcari care se vor ocupa in limita disponibilitatilor. Astfel, parcarea poate fi gratuita sau se poate percepe o taxa la hotel/zi de parcare a autoturismului, in jur de 5 Euro pe zi. Daca nu ati gasit loc la hotelul unde sunteti cazati, exista si alte parcari unde puteti lasa masina contra cost pana la terminarea sejurului.

Citeste si:  De ce sa cumperi flori de la o florarie online

Evitarea amenzilor in Bulgaria

  • Folosirea centurii de siguranta este obligatorie
  • In timpul mersului soferului ii este interzis folosirea telefonului
  • In cazul parcarii neregulamentare autoritatile va pot bloca roata masinii, ba chiar este posibila tractarea autovehicului
  • Aparatele antiradar si cele care pot detecta radarul sunt interzise
  • Adaptati viteza in functie de carosabil, si nu calcati pedala de acceleratie mai mult decat este permis

In cazul in care aveti neplaceri este bine de tinut minte numarul de telefon al Politiei Bulgare: 166, sau al Salvarii: 150.

Acestea fiind zise va dorim calatorie placuta si un sejur fara incidente