Stresul cronic – poate afecta slabirea

921824_worry_dollsSuna curios, dar poate fi adevarat. Sunt sigura ca multi dintre dvs. v-ati spus in fiecare zi, in ultimele luni sau saptamani, ca sunteti „aproape gata” sa incepeti o dieta. Si poate ca intr-adevar aveti toate cunostintele necesare pentru a incepe o dieta sanatoasa, dar va dati seama ca nu se intampla nimic.

Sunt de asemenea sigura ca va doriti sa fiti slabi si sanatosi si ca aveti o vointa foarte mare de a va recapata vitalitatea si sanatatea de alta data. Iar motivul pentru care nu reusiti sa va schimbati, chiar daca va doriti asta, este ca traiti intr-un stres zilnic, cronic, pe care singuri vi l-ati indus.

Acest lucru se intampla atunci cand mintea este plina de amintiri negative si de ganduri manioase. De aceea, multe din alegerile dvs. in alimentatie vor fi facute de mintea dvs. instinctuala pentru ca ea crede ca sunteti intr-un pericol constant. Acest fapt face ca inlocuirea meniului dvs. obisnuit cu fructe si legume proaspete sa fie dificila.

De ce stresul ne ingreuneaza procesul de slabire? Mintea dvs. instinctuala crede in mod natural ca ar trebui sa aiba controlul atunci cand vine vorba de ce ar trebui sa mananci pentru ca hrana este necesara supravietuirii. Deoarece ti-ai petrecut anii atribuind nevoia instinctuala de dulce cu zaharul si alte alimente grase, stresul este o amenintare dubla pentru succesul dvs. intr-un program de slabit. Acest fapt este foarte adevarat cu precadere in primele luni cand muncesti din greu sa iti depasesti inclinatia pentru zahar.

Citeste si:  Dieta Atkins: specificari generale.

Este foarte dificil sa va schimbati viata in timp ce traiti intr-un stres cronic. Persoanele care traiesc in stres cronic, isi consuma multa din energia creierului facand, sau mentinand tot felul de scuze pentru deciziile pe care le-au luat in mod constient, si astfel raman fara prea multa energie. In consecinta, trebuie sa fiti foarte atenti la sursele de stres si sa incercati sa le evitati.

Exista totusi un aspect al vietii de zi cu zi care nu poate fi controlat de cat de dvs: ceea ce alegeti sa mancati. Pentru ca ceea ce mancati poate fi cam singurul lucru care nu este controlat de circumstante exterioare sau de alte persoane. De aceea, angajamenetul dvs. in procesul de slabire este si mai important. Nu doar pentru un corp mai aratos, ci si pentru a dobandi mai multe aptitudini care sa va ajute sa aveti un control mai mare asupra vietii dvs.!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *