Dieta Dukan – cele 4 etape pe scurt

Dieta Dukan - cele 4 etape pe scurtDieta Dukan poate fi incadrata in categoria dietelor de lunga durata (desi, in faza initiala, determina o pierdere semnificativa in greutate, fazele ulterioare sunt destinate consolidarii si mentinerii si este recomandat ca etapa de mentinere sa se transforme intr-o chestiune continua).

Dieta Dukan se numara printre cele mai populare programe destinate pierderii kilogramelor in plus. Cea mai recenta reusita obtinuta folosind dieta Dukan ii apartine vedetei internationale Jennifer Lopez, fiind deja stire de prima pagina.

Dieta Dukan presupune parcurgerea a patru etape in lupta cu kilogramele si cu mancatul in exces, dupa cum urmeaza:

1. Etapa mai dura, numita si etapa ‘de atac’ sau etapa proteinelor pure: aceasta prima faza a dietei Dukan este foarte abrupta. In cadrul acesteia, se consuma numai proteine. Aceasta poate dura de la 3 pana la 10 zile, in functie de nevoile de a slabi ale fiecaruia.
2. A doua faza a dietei Dukan se aseamana intrucatva cu prima, doar ca, in afara de proteine, se introduce in meniu si legumele (exceptand mazarea, cartofii, porumbul si orezul).
3. Cea de-a treia etapa din dieta Dukan este etapa de consolidare. Durata acesteia este una personalizata, si depinde de cate kilograme s-au pierdut in primele doua faze ale dietei: cate zece zile pentru fiecare kilogram de care s-a scapat in faza abrupta sau in cea de proteine/ legume de la inceputul regimului de slabire Dukan.
4. Ultima faza din dieta Dukan este cea de mentinere, si este preferabil ca aceasta sa se transforme intr-un mod de viata (cu alte cuvinte sa va gasiti echilibrul, astfel incat sa nu va abateti de la cateva principii fundamentale: o zi pe saptamana consumati exclusive proteine, si in fiecare zi luati 2-3 lingurite de miere de albine naturala).

 

Citeste si:  7 pasi pentru a-ti schimba corpul

O precizare importanta este ca in fiecare zi trebuie sa aveti un aport de lichide ridicat, cel putin 1,5 litri.