In ciuda aparentelor, cea inconjurata de troiene de zapada si ploi cu stropi de apa inghetati, conform calendarului primavara ar trebui sa bata la usa in urmatoarea luna, odata cu 1 si 8 Martie, doua date destul de importante in peisajul primavaratic ce se va instala in curand. In pas cu aceasta schimbare de anotimp trebuie sa vina si o schimbare in dieta dumneavoastra, alimentele care va pot sabota sanatatea constituind un real motiv de aruncare si, respectiv, trecere la ceva cu care organismul sa rezoneze si sa se impace intr-un mod cat mai armonios.
Odata indepartate din schema, va trebui sa stergeti de pe lista si gustarile nesanatoase, cum ar fi deja celebrele chipsuri sau, de ce nu, semintele de „rontait” care contin in mare parte uleiuri, deci multe calorii. Tentatiile trebuiesc eliminate total din preajma noastra!
Ne mutam usor-usor atentia catre salatele cu un dressing bogat, pe baza de maioneza, care contine grasimi si, in general, grasimi slab nutritive de care al nostru „templu” se poate lipsi. Fie si macar pentru cateva saptamani. Eventual, va puteti indrepta atentia catre produse precum guacamole, humus sau salsa, iar daca acestea nu va produc o placere deosebita, apelati cu incredere la ardeiul gras ce va trebui sa se regaseasca in sandwich-ul preparat ocazional.
In alta ordine de idei, nu folositi frigiderul pe post de muzeu, asadar afara cu alimentele expirate! Lucru valabil si pentru condimente mai vechi de 10 ani (!), cutii de conserve si multe altele, ce pot fi dosite pe te miri unde in locul mentionat mai devreme. In vreme ce executati curatenia de primavara prin bucatarie, stabiliti o metoda prin intermediul careia sa permiteti controlul portiilor. Cu alte cuvinte, nu e un sfat tocmai rau acela de beneficia de mai multe proteine, in contrabalans cu grasimile rele, totul realizat, daca este posibil, cu ajutorul unor farfurii mai mici fata de cele cu care va obisnuiserati deja.
Pofta buna si o primavara placuta!