Terminologia Blackjack: fraze esențiale pe care fiecare jucător ar trebui să le știe

pexels-pixabay-534181Putem spune despre jocurile de masă că acestea au un farmec aparte, ce pare a fi atemporal. De-a lungul secolelor acestea au câștigat popularitate și un număr mare de admiratori de diferite vârste. Interacțiunea existentă un joc face ca totul să pară mai dinamic și totodată intrigant. Cu fiecare carte de joc participanții sunt nerăbdători să afle cum va decurge jocul.

În era digitală, jocurile de masă au crescut în popularitate. Clasicele jocuri au căpătat o formă modernă și au devenit disponibile tuturor.

Necesitatea de a fi prezent într-o sală de joc a fost eliminată și înlocuită de jocul din confortul casei. Astăzi, fiecare cazino are câte o colectie de pacanele online ce pot fi jucate de pe mobil. Acestea abordează teme diferite și includ caracteristici ce uimesc jucătorii. Oferite de producători faimoși în domeniu, jocurile continuă să fie diversificate și îmbunătățite.

Blackjack: arta de a juca

Blackjack este un joc clasic ce a fascinat multă lume în decursul timpului. Începători sau experimentați, jucătorii încearcă să joace cât mai bine, ducând totul la un alt nivel. Cu utilizarea unei strategii complexe, jocul devine palpitant și mult mai complex.

Acest joc este cunoscut și ca „21”. Jocul în sine presupune strategie și atenție. Să joci Blackjack poate fi o adevărată artă. Nu este de ajuns să fie cunoscute doar regulile de joc, ci acestea să fie îmbinate cu abilitățile strategice ale jucătorului.

Citeste si:  Zeci de modele de coroane funerare si jerbe din flori naturale care rezista 2-3 saptamani

La masa de Blackjack contează modul de împletire a cunoștințelor cu mișcările din joc. Dacă modul de joc este aprofundat, atunci mișcările de joc vor mai ușor de anticipat. Cu ajutorul acestor cunoștințe, jucătorul va putea intui când este bine să dubleze sau când ar trebui să se oprească. Important este ca punctajul să nu depășească numărul 21.

Totodată, caracterul psihologic specific jocului este demn de luat în seamă. Atitudinea calmă poate fi cheia succesului în joc. Astfel, pot fi luate decizii cumpătate cu privire la următoarea mișcare. Emoțiile pot influența într-un mod nepotrivit și din acest motiv, este important să fie adoptată o atitudine detașată.

pexels-anna-shvets-6664126

Fraze esențiale în Blackjack

Regulile de joc nu presupun doar respectarea a câteva principii. Mai mult, termenii specifici jocului trebuie să fie cunoscuți pe îndelete pentru o bună desfășurare mai bună a jocului. Am sintetizat cele mai importante informații despre acești termeni și le-am explicat mai jos. Iată ce fraze sunt importante în Blackjack:

 • Backed Off: se face referire la oprirea jocului. În acest caz, un supraveghetor poate solicita jucătorului să nu mai joace.
 • Burn Card: se referă la cartea moartă. Acesta este prima carte luată din pachet și așezată pe masă cu fața în jos.
 • Bust: acest termen lasă de înțeles că ai un punctaj de peste 21, ceea ce înseamnă că pierzi jocul;
 • Color Up: se face schimb de jetoane mai mici cu altele ce au o valoare mai mare;
 • Double After Split (DAS): acest termen indică faptul că poți dubla pe oricare din mâini;
 • Doubling Down: se poate face un pariu suplimentar identic cu cel inițial;
 • Even Money: dealerul va cere o rambursare uniformă dacă jucătorul are un blackjack, iar dealerul un as;
 • Flat Bet: termen utilizat atunci când se plasează același pariu mai multe mâini la rând;
 • Hit: atunci când se solicită o altă carte de către jucător sau când crupierul trage o altă carte;
 • Late Surrender: jucătorul își poate preda mâna după ce dealerul verifică dacă are sau nu un jackpot;
 • Pat Hand: jucătorul are un punctaj cuprins între 17 și 21 și nu necesită altă carte;
 • Stand: jucătorul poate alege să stea;
 • Split: jucătorul poate împărți o pereche în două.
Citeste si:  Anul nou 2018 - 1 ianuarie

Pe scurt

Blackjack este într-adevăr o artă, fiind necesară combinarea cunoștințelor cu abilitățile de joc. Regulile sunt simple, iar termenii sunt ușor de reținut pe măsură ce se joacă. Termenii de mai sus sunt doar o parte din terminologia acestui joc, însă cu perseverență totul va deveni mai ușor.