conturi in euro

Sfaturi pentru a gati sanatos

658x0_10_sfaturi_pentru_a_gati_sanatosUnul dintre cele mai sănătoase moduri de a găti legumele, pentru a păstra nivelul de vitamine şi minerale, este pregătirea la abur. Pentru o masă rapidă şi sănătoasă, folosiţi un aparat cu aburi pe două niveluri ca să gătiţi o tavă de legume mixte împreună cu un alt fel de mâncare, cum ar fi ouă fierte tari sau o măsură de orez basmati, toate in acelaşi timp.

Când tăiaţi legume pentru salate sau supe, păstraţi rădăcinile, cojile şi resturile de legume într-un recipient in frigiderul dumneavoastră.  La intervale de câteva zile sau când recipientul s-a umplut, folosiţi resturile pentru a face o supă hrănitoare de legume, punându-le într-o oală cu puţină apă. Lăsaţi amestecul să fiarbă pentru cel puţin câteva ore.

Păstraţi zeama pentru a fi folosită la tocăniţe, supe, sosuri etc. Daca nu aveţi la ce folosi zeama legumelor imediat, turnaţi-o în tăviţe pentru cuburi de gheaţă şi puneţi-o la îngheţat pentru a putea fi folosită în viitor.

Puteţi face supa concentrată din conserve mai hrănitoare şi mai gustoasă adăugând şi încălzind-o cu acele cuburi îngheţate de supă de legume în locul apei simple.

Folosiţi un steamer pentru a găti uşor la abur o gamă largă de legume proaspete în fiecare zi. Nu aruncaţi apa când terminaţi. Păstraţi apa de la legumele gătite la abur pentru a o folosi la tocăniţe, supe, orez şi sosuri. Păstraţi porţiile nefolosite în tăviţe pentru cuburi de gheaţă pentru o folosire ulterioară.

Citeste si:  Cum iti alegi ochelarii de soare

Sper ca sfaturile mele sa va ajute sa gatiti gustos si sanatos.

Cauta toate stirile de ultima ora de pe Ghimpele. Vei afla tot ce s-a intamplat astazi in Romania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *