Acatistul Maicii Domnului – Vindecatoarea

Acatistul Maicii Domnului – VindecatoareaUna dintre cele mai puternice rugaciuni spuse de crestini este cea inaltata catre Maica Domnului. Rugaciunile catre Maica Domnului sunt felurite si sunt special concepute pentru diverse nevoi ale trupului si ale sufletului. Acatistul Maicii Domnului Vindecatoarea este una din cele mai puternice rugaciuni pentru vindecarea bolnavilor care sufera de afectiuni fizice sau de afectiuni psihice. Poate fi rostit atat de catre preot, in Biserica, dar si de catre credinciosi, acasa.

In Postul Adormirii Maicii Domnului acest acatist se spune ca are o putere mai mare de vindecare. Daca este citit cu credinta, nu este nevoie ca persoanele care il citesc sa posteasca. Este suficient sa se roage corect si Maica Domnului va veni imediat in ajutor.

Credinciosii pot cere acordul si binecuvantarea duhovnicului inainte de a citi acatistul pentru a sti ca fac ceea ce este mai bine pentru sufletul lor. Binecuvantarea duhovnicului vine negresit, mai ales daca acest acatist este citit pentru vindecarea de boli grave a crestinului sau a unui membru din familie.

Nu este necesar ca Acatistul Maicii Domnului sa fie citit numai de catre bolnav, ci poate fi citit si pentru un bolnav. Se recomanda respectarea etapelor rugaciunii: se incepe cu rugaciunile incepatoare, se citeste Acatistul, la sfarsit Condacul al 13-lea se citeste de 3 ori, reluandu-se Icosul 1 si Condacul 1 si rugaciunea speciala de la sfarsit.

Nu exista un context special sau o postura speciala in care poate fi citit acatistul Maicii Domnului. Preotii recomanda bolnavilor care pot sa il citeasca in picioare, in caz contrar se poate citi si in pat, daca starea de sanatate nu permite. Credinciosii care pot, se pot ruga in picioare sau chiar in genunchi, cu voce tare, o lumanare aprinsa langa ei si cu multa credinta in suflet. Cate o inchinaciune sau cate o metanie dupa fiecare Condac sporeste puterea rugaciunii.

Acatistul Maicii Domnului – Vindecatoarea

Minunea care a inspirat zugravirea acestei Icoane a fost consemnata de Sfantul Dimitrie al Rostovului, in cartea sa referitoare la o serie de Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului, „Ploaie pe lana”. Este vorba de o vindecare neasteptata a unui preot rus, din sec. XVIII. Preotul Vincent Bulveneskii, slujitor in biserica Navarninsk, se ruga intotdeauna la Icoana Maicii Domnului, atat la intrarea, cat si la iesirea din biserica, spunand urmatoarea rugaciune:”Bucura-te, ceea ce esti plina de har, Domnul este cu tine! Binecuvantat este pantecele care L-a purtt pe Hristos si laptele care L-a hranit pe Mantuitorul nostru, Domnul Dumnezeu!”

In afara de aceasta, preotul Vincent avea o evlavie deosebita pentru Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu. Intr-o vreme, el s-a imbolnavit grav la limba. Nu numai ca nu mai putea sluji, ci avea dureri ingrozitoare, zacand la pat, aproape de a-si pierde mintile datorita suferintei. Acum nu se mai putea ruga in biserica, dar se inchina cu rugaciunea obisnuita, catre Dumnezeu si Maica Domnului, in patul sau. La sfarsitul unei rugi fierbinti, a vazut ca la capul patului sau a aparut un tanar foarte frumos. A inteles indata ca e ingerul sau pazitor. Acela l-a privit cu mila netarmuita si cu dragoste, chemand-o el insusi pe Maica Domnului, sa-l vindece pe bolnav. Atunci in camera preotului a intrat chiar Imparateasa ingerilor, care l-a tamaduit. Ridicandu-se complet vindecat, preotul a mers indata la biserica, slujind din nou. Enoriasii sai, care ii cunosteau situatia, au fost mai mult decat uimiti sa-l auda cantand. Se pare insa ca minunea aceasta nu este unica, pentru ca Icoana cu numele „Vindecatoarea” („Tselitelnissa”, „The Healer”) era cunoscuta dinainte, cu aceeasi reprezentare a unui bolnav, pe patul suferintei, langa care a venit Maica Domnului, alinandu-i suferinta. Cea mai veche Icoana „Vindecatoarea”, cunoscuta, dateaza din sec. IV, aflandu-se in biserica Tsilkan (Kartali – Georgia), din timpul Sfintei Nina, cea asemenea cu Apostolii.
O copie a Icoanei Tselitelnissa a Maicii Domnului, ea insasi facatoare de minuni, se afla la Moscova, in manastirea Alexeev. Icoana este pomenita in sinaxarele ruse, la 18 septembrie.

Rugaciunile incepatoare:

In numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh. Amin
Slava Tie, Dumnezeul nostru, Slava Tie!
Imparate ceresc, Mangaietorule, Duhul adevarului, Care pretutindeni esti si toate le plinesti, Vistierul bunatatilor si Datatorule de viata, vino si Te salasluieste intru noi si ne curateste de toata intinaciunea si mantuieste, Bunule, sufletele noastre.
Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte fara de moarte, miluieste-ne pe noi.

Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte fara de moarte, miluieste-ne pe noi.

Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte fara de moarte, miluieste-ne pe noi.
Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh, si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.
Preasfanta Treime, miluieste-ne pe noi. Doamne, curateste pacatele nostre, Stapane, iarta faradelegile noastre; Sfinte, cerceteaza si vindeca neputintele noastre, pentru numele Tau.
Doamne miluieste, Doamne miluieste, Doamne miluieste.

Citeste si:  Acatistul la icoana Maicii Domnului – Patimitoarea

Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh, si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.
Tatal nostru, Carele esti in ceruri, sfinteasca-se numele Tau, vie imparatia Ta, faca-se voia Ta, precum in cer asa si pe pamant. Painea noastra cea spre fiinta da-ne-o noua astazi. Si ne iarta noua greselile noastre, precum si noi iertam gresitilor nostri. Si nu ne duce pe noi in ispita, ci ne izbaveste de cel viclean. Ca a Ta este Imparatia si puterea si slava, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine pacatosul!
Pentru rugaciunile Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu, ale Sfintilor Parintilor nostri si ale tuturor Sfintilor, Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi. Amin.

Condacele si icoasele:

Condacul 1

Dupa Sfanta Ta inaltare la Ceruri si dupa minunata primire cereasca care Ti S-a facut, ai primit un loc in Sfanta Imparatie, un Sobor minunat al Tau, un loc pe Pamant unde se Preaslaveste Numele Tau, precum si darul de a-i vindeca pe cei care cu dragoste la Tine se roaga neincetat: Vindeca-ne pe noi Preacurata Fecioara si Maica Domnului nostru Iisus Hristos!

Icosul 1

Binecuvantarea Domnului Savaot a fost mare peste Tine, Maica Preacurata, dandu-Ti-se daruri multe si foarte mari. Puterea, Iubirea si Mila Ta s-au vazut de-a lungul veacurilor, iar noi Te rugam Maicuta asa:
Vindeca-ne Maica, Imparateasa a Cerului si a Pamantului!

Vindeca-ne Maica Ocrotitoare si Aparatoare a crestinilor!
Vindeca-ne Maica Preamilostiva si Grabnic Ajutatoare!
Vindeca-ne Maica a Ajutorului Dumnezeiesc, nadejdea noastra!
Vindeca-ne Maica Preacurata si de Dumnezeu Binecuvantata!

Vindeca-ne Maica Nascatoare de Dumnezeu, Fecioara Preacurata!
Vindeca-ne Maica Preasfanta, Multiubitoare si in credinta intaritoare!
Vindeca-ne Maica Prealuminata, Preaputernica si de rau Izbavitoare!
Vindeca-ne pe noi Preacurata Fecioara si Maica Domnului nostru Iisus Hristos!

Condacul 2

Toti cei care Te iubesc si cu evlavie Ti se roaga fierbinte spre a fi vindecati, primesc al Tau ajutor, Preacurata si multumindu-Ti pentru ajutor Ii canta Lui Dumnezeu: Aliluia! Aliluia! Aliluia!

Icosul 2

Barbati, femei, feciori, fete, maici, calugari, preoti, episcopi, toti cei care au fost bolnavi si Ti s-au rugat pentru vindecare, au fost vindecati in mod miraculos si de aceea cu credinta Te rugam:
Vindeca-i pe toti bolnavii, Prealaudata Fecioara!
Vindeca-i pe cei chinuiti de neputinte!
Vindeca-i pe copiii si pe nepotii nostri!
Vindeca-i pe parintii si pe fratii nostri!
Vindeca-i pe cei din neamurile noastre!
Vindeca-i pe cei care Ti se roaga!
Vindeca-i pe cei bolnavi si fara de speranta!
Vindeca-i pe romanii de pretutindeni!
Vindeca-ne pe noi Preacurata Fecioara si Maica Domnului nostru Iisus Hristos!

Condacul 3

Fiind o Maica Multiubitoare auzi repede rugaciunile care se fac catre Tine, Preasfanta, dar si pe cei care din toata inima Ii canta Fiului Tau: Aliluia! Aliluia! Aliluia!

Icosul 3

Pe cei care cheama Numele Tau cu slava si cu multa smerenie ii ajuti, scotandu-i din necazuri, vindecandu-i pe ei sau pe cei din familiile lor, de aceea, Maicuta, Te rugam asa:
Vindeca-ne Maica, Tamaduitoarea noastra!
Vindeca-ne Maica, Protectoarea noastra!
Vindeca-ne Maica Nebiruita!
Vindeca-ne de bolile care ne chinuiesc!
Vindeca-ne de bolile psihice, care ne fac viata un cosmar!
Vindeca-ne de bolile trupesti, care ne fac neputinciosi!
Vindeca-ne de patimile care ne atrag spre cel rau!
Vindeca-ne ca ne rugam Tie cu credinta si cu speranta!
Vindeca-ne pe noi Preacurata Fecioara si Maica Domnului nostru Iisus Hristos!

Condacul 4

Pentru Marea Ta Mila pe care o ai fata de toti crestinii, noi Te rugam si cerem acum al Tau
ajutor ceresc si cu multa smerenie Ii cantam Fiului Tau: Aliluia! Aliluia! Aliluia!

Icosul 4

Preaminunata Fecioara pe cei care Te iubesc, postesc, se roaga cu evlavie, pocaindu-se pentru pacatele lor si Iti cer vindecare de boli, Tu ii vindeci. Cu multumire si cu recunostinta ei striga asa:
Vindeca-ne Preacurata Fecioara, ca pentru tot ajutorul Tau sfant Iti multumim!
Vindeca-ne mainile si picioarele noastre indurerate!
Vindeca-ne ranile si durerile noastre chinuitoare!
Vindeca-ne suferintele trupesti si sufletesti, care ne fac viata amara!
Vindeca-ne durerile de cap, bolile parului si ale oaselor!
Vindeca-ne bolile ochilor, bolile nasului si ale gatului!
Vindeca-ne bolile inimii, ale ficatului si ale organelor interne!
Vindeca-ne bolile grele, pentru care doar Tu ne esti scapare!
Vindeca-ne pe noi Preacurata Fecioara si Maica Domnului nostru Iisus Hristos!

Citeste si:  Acatistul Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavril, cu Sfintele lor Ostiri Ceresti

Condacul 5

In bunatatea Ei spirituala Maica Sfanta le-a comunicat romanilor ca poate vindeca pe oricine I se roaga cu credinta si cu evlavie; cu multumire sa-I cantam Lui Dumnezeu: Aliluia! Aliluia! Aliluia!

Icosul 5

Metodele de vindecare ale Preasfintei Fecioare nu le cunoastem, dar stim ca pe cel care se roaga mult cu credinta, cu umilinta si cu pocainta sincera pentru pacatele sale, tinand post sever, Maica Sfanta il ajuta. Invocand bunatatea, Ei sa zicem asa:
Vindeca-i Preacurata, pe robii cei credinciosi Lui Dumnezeu!
Vindeca-i Preasfanta, pe cei care Te iubesc spiritual!
Vindeca-i Preabinecuvantata, pe cei greu incercati de boala!
Vindeca-i Preacurata Fecioara, pe cei cu suflet bun!
Vindeca-i Preaindurata, pe cei de fata!
Vindeca-i Preastralucita, pe cei care sufera!
Vindeca-i Prealuminata, pe cei neputinciosi si singuri!
Vindeca-i Preamilostiva, pe bolnavii incurabili!
Vindeca-ne pe noi Preacurata Fecioara si Maica Domnului nostru Iisus Hristos!

Condacul 6

Folosindu-se de Razele Sfinte Vindecatoare si de Sfintii Ingeri Vindecatori din Sfantul Ei Sobor, Maica Domnului ii ajuta pe cei care Ii canta cu dragoste Lui Dumnezeu: Aliluia! Aliluia! Aliluia!

Icosul 6

Metodele de vindecare si cele de tratament ceresc se aplica celor carecr ed, care isi marturisesc pacatele si fac pocainta din tot sufletul, iarcei care nu cred nu se vindeca. Smerindu-ne sa zicem asa:
Vindeca-ne pe noi, cu Razele Tale Sfinte!
Vindeca-ne pe noi, cu ajutorul Sfintilor Tai Ingeri!
Vindeca-ne pe noi, care credem in Fiul Tau!
Vindeca-ne pe noi, care stim ca poti face minuni!
Vindeca-ne pe noi, care ne lepadam de pacate!
Vindeca-ne pe noi, care ne lasam de toate relele!
Vindeca-ne pe noi, care facem pocainta sincera!
Vindeca-ne pe noi, cei bolnavi din pricina multelor noastre pacate!
Vindeca-ne pe noi Preacurata Fecioara si Maica Domnului nostru Iisus Hristos!

Condacul 7

Cei chinuiti de duhurile rele se pot vindeca daca fac marturisire, daca se leapada de toti adeptii raului si canta din toata inima lor cantarea sfanta si Dumnezeieasca: Aliluia! Aliluia! Aliluia!

Icosul 7

Bolnavii care se roaga, postesc, se smeresc, citesc acatistele si paraclisele Maicii Domnului, fac canon de pocainta sincera si severa, se pot vindeca fara interventia altcuiva, ca Maica Domnului, Sfintii, Ingerii si Sfintele Puteri Ceresti, ii aud inlesnindu-le vindecarea, iar noi sa ne rugam asa:
Vindeca-i Preacurata pe cei care Ti se roaga din tot sufletul!
Vindeca-i Maicuta pe cei chinuiti de duhurile rele!
Vindeca-i Multmilostiva pe cei, care se leapada de rau!
Vindeca-i Preasfanta pe cei care citesc sfintele Tale acatiste!
Vindeca-i Maica Lui Dumnezeu pe cei care citesc sfintele Tale paraclise!
Vindeca-i Preaindurata pe cei care singuri isi fac canon de pocainta!
Vindeca-i Preabuna pe toti pacatosii si intoarce-i la credinta!
Vindeca-i Prealuminata pe cei cu boli grele si incurabile!
Vindeca-ne pe noi Preacurata Fecioara si Maica Domnului nostru Iisus Hristos!

Condacul 8

Maica Domnului ne poate vindeca prin cuvant sau folosind Raze Vindecatoare de mare efect, de aceea cinstindu-O, Ii cantam in mod deosebit: Aliluia! Aliluia! Aliluia!

Icosul 8

In marea ei iubire de oameni, Maica Domnului poate trasmite anumite retete de vindecare, care impun folosirea stricta a unor conditii speciale de viata. Cerand indreptare ne rugam asa:
Vindeca-ne, Te rugam Maica Preamilostiva!
Vindeca-ne cu Razele Vindecatoare de mare efect!
Vindeca-ne Maicuta, ca Te iubim, Te preacinstim si ne rugam Tie!
Vindeca-ne Maica Milostiva, ca ne pocaim sincer pentru pacatele noastre!
Vindeca-ne cu retetele Tale spirituale si cu metodele Tale Ceresti!
Vindeca-ne, Te rugam, de bolile mintii, ale sufletului si ale trupului!
Vindeca-ne de bolile psihice, pentru care noi nu stim vindecare!
Vindeca-ne de bolile care ne tintuiesc si ne fac viata amara!
Vindeca-ne pe noi Preacurata Fecioara si Maica Domnului nostru Iisus Hristos!

Condacul 9

Unele imbolnaviri provin din radiatii planetare sau din cauza actiunii negative a unor persoane, dar ne rugam pentru ajutor apeland la metodele de vindecare ale Maicii Domnului, si-I cantam Bunului Dumnezeu: Aliluia! Aliluia! Aliluia!

Icosul 9

Unele boli cum ar fi tristetea, neinfranarea, lacomia, ura, invidia, se pot vindeca prin post sever, prin rugaciune multa, prin curmarea dorintelor pacatoase si cerand ajutorul Maicii Domnului.
Vindeca-ne Preaminunata Fecioara, de radiatiile planetare!
Vindeca-ne Preasfanta, de tot raul care ne ataca!
Vindeca-ne Prealuminata, de actiunea negativa a altora!
Vindeca-ne Preabuna Maica, de tristete, de neinfranare, de ura si de invidie!
Vindeca-ne de lacomie, de egoism, de gelozie, de ranchiuna!
Vindeca-ne de pizma, de manie, de hula si de clevetire!
Vindeca-ne de mandrie, de orgoliu, de trufie si de vanitate!
Vindeca-ne de bolile sufletesti si de chinul psihic!
Vindeca-ne pe noi Preacurata Fecioara si Maica Domnului nostru Iisus Hristos!

Citeste si:  Acatistul Maicii Domnului – Izvorul Tamaduirii

Condacul 10

Lipsa sensibilitatii sufletesti, fuga dupa inavutire fara rost, viata ghidata numai spre a avea de toate creeaza uneori stari de iresponsabilitate, care duc la dezechilibru, provocand chin psihic sau fizic si de aceea intarindu-ne duhovniceste sa-I cantam Lui Dumnezeu: Aliluia! Aliluia! Aliluia!

Icosul 10

Pentru eliminarea defectelor psihice, Maica Domnului a recomandat autostudierea personala fizica, psihica si sufleteasca, in raport cu mediul sau cu societatea. Sa ne rugam din inima asa:
Vindeca-ne Preacurata, de dezechilibru sufletesc!
Vindeca-ne de toate starile rele care ne macina!
Vindeca-ne de gandurile necurate, care ne imbolnavesc!
Vindeca-ne, ca suferim si nu stim ce boli avem!
Vindeca-ne, ca doctorii nu ne pot vindeca!
Vindeca-ne de cancer si de tot raul care ne macina!
Vindeca-ne de bolile grele si fara vindecare pamanteasca!
Vindeca-ne de bolile care ne chinuiesc si ne amarasc viata!
Vindeca-ne pe noi Preacurata Fecioara si Maica Domnului nostru Iisus Hristos!

Condacul 11

Maica Sfanta ne invata ca studierea personala fizica si psihica, autocunoasterea, poate duce la eliminarea multor defecte si boli. Cinstindu-O pe Maica Domnului Ii cantam: Aliluia! Aliluia! Aliluia!

Icosul 11

Persoanele care au descoperiri sfinte, comunicari Dumnezeiesti, ori de la Personalitatile Ceresti, isi pot largi domeniul cunoasterii si al vindecarilor de tot felul si de aceea sa spunem asa:
Vindeca-ne Preasfanta, de bolile intime si ne curateste de tot pacatul!
Vindeca-ne si lumineaza-ne calea spre Dumnezeu!
Vindeca-ne si invata-ne tot ce este de folos sufletelor noastre!
Vindeca-ne, intelepteste-ne si ajuta-ne sa fim rabdatori!
Vindeca-ne si ne largeste orizontul cunoasterii!
Vindeca-ne si ne intareste pe noi in tot ce este bine!
Vindeca-ne si nu ne lasa Maicuta nestiutori!
Vindeca-ne, smereste-ne si ne miluieste pe noi, dupa mare mila Ta!
Vindeca-ne pe noi Preacurata Fecioara si Maica Domnului nostru Iisus Hristos!

Condacul 12

Maica Domnului a spus catre romani: Cand cunosti mai mult stii cat sa ceri si ce sa ceri, pentru tine si pentru altii – iar noi rugandu-ne, cerem cele bune si de folos sufletelor si-I cantam Lui Dumnezeu: Aliluia! Aliluia! Aliluia!

Icosul 12

Maica Domnului are multe Raze Sfinte cu care lucreaza, putand vindeca bolile oamenilor, ale animalelor, ale pestilor, ale albinelor, cat si ale plantelor si de aceea sa O rugam asa:
Vindeca Preacurata Maica, animalele in suferinta!
Vindeca Preabinecuvantata Maica, pasarile bolnave!
Vindeca Prealuminata Fecioara, albinele atacate de boli!
Vindeca Preamarita Maica, pestii si vietuitoarele apelor!
Vindeca Preafericita Maica, pomii si plantele noastre!
Vindeca Preamilostiva Maica, cerealele de bolile lor!
Vindeca-i Preabuna Maica si pe cei bolnavi ai nostri!
Vindeca-i Preasfanta Fecioara pe toti cei care Iti cer ajutorul!
Vindeca-ne pe noi Preacurata Fecioara si Maica Domnului nostru Iisus Hristos!

Condac 13

Preacurata Fecioara si Maica Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu, vindeca-ne pe noi( numele) pe cei din familiile noastre, vindeca-i pe prietenii si pe dusmanii nostri de bolile pe care medicii nu stiu sa le vindece, caci cu dragoste si cu smerenie Ii cantam Lui Dumnezeu: Aliluia! Aliluia! Aliluia!
(se rosteste de 3 ori – apoi Icosul 1 si Condacul 1)

Rugaciune catre Maica Domnului pentru vindecare de boli

Preasfanta, Preacurata si Preaminunata Fecioara si Maica a Domnului nostru Iisus Hristos, Te rugam asculta rugaciunea nevrednicilor robi(numele) si vindeca-ne pe noi, pe cei din familiile noastre si pe toti suferinzii din lumea asta bolnava, de bolile grele, transmisibile sau netransmisibile, de bolile stiute si nestiute de noi. Fie ca toti crestinii sa Te preamareasca si sa Te preacinsteasca pe Tine, iar noi sa avem tot ajutorul cel bun, sfant si ceresc. Iti multumim Maica Sfanta pentru vindecare, pentru tot ajutorul Tau, pentru mijlocirea Ta la Preabunul Dumnezeu, ca Tu esti scara la Cerul Sfant, pentru rugaciunile noastre si ajutor nemijlocit in cererile noastre cele indreptatite. Amin!

Acesta a fost Acatistul Maicii Domnului – Vindecătoarea. Avem si alte acatiste disponibile. Cautati pe site.