Se mai dau sau nu voucherele de vacanta?

Se mai dau sau nu voucherele de vacanta?Ludovic Orban a declarat ca este posibil sa nu se mai ofere voucherele de vacanta pentru bugetari dupa respingerea in Parlament a Ordonantei de Urgenta 1/2020.  Viziteaza aceasta pagina pentru a obtine mai multe detalii cu privire la acest subiect.

    Ce a declarat premierul?

„Nu ati vazut ce fac cu Ordonanta de Urgenta 1, care este piatra de temelie a constructiei bugetare si care este ordonanta de urgenta prin care am corectat toate aberatiile antieconomice care au fost cuprinse in OUG 114? PSD ieri, la Senat, a parut intr-un delir total prin ceea ce au votat ei acolo. Inseamna ca ei vor sa creasca punctul de amenda (…), vor sa isi creasca lefurile de parlamentari si ale demnitarilor, noi in ordonanta reglementasem sa plafonam indemnizatiile pentru toate functiile de demnitate publica tocmai pentru a reduce cheltuielile bugetului pe anul asta. (…) Noi am stabilit prin OUG masuri de restrangere a cheltuielilor publice, am stabilit ca acordam in continuare voucherele de vacanta, dar am mentinut valoarea lor la nivelul anului 2019 pentru a nu provoca o cheltuiala suplimentara. E posibil, in forma in care ei au respins ordonanta de urgenta, nici sa nu se mai dea vouchere de vacanta, la limita. Probabil PSD, pur si simplu, si-a pierdut cumpatul, nu poti sa respingi o ordonanta care corecteaza niste deficiente majore”,  a declarat premierul Ludovic Orban.

Citeste si:  1 Decembrie - Ziua Nationala a Romaniei

In cursul zilei de luni, senatorii au respins OUG 1/2020 care prevedea masuri fiscal-bugetare pentru modificarea unor acte normatice. Aceasta combatere a luat sfarsit cu 69 de voturi “ pentru” si 44 “ impotriva” dar si cu trei abtineri.

Cu toate astea deputatii sunt cei care vor lua decizia finala. Voucherele de vacanta sunt esentiale pentru bugetari, acestia se folosesc de ele atunci cand vor sa calatoreasca in tara noastra. Toti bugetarii se vor revolta daca voucherele din vacante nu se vor mai acorda.

Ramane de vazut totusi care va fi decizia finala.