Piscina, un lux pentru toti: piscine supraterane, gonflabile, sapate in pamant….

Casa cu curte larga si piscina este privita ca un simbol al luxului si al opulentei. Asta nu inseamna ca, daca locuiti la curte, nu va puteti permite instalarea unei piscine. Firmele de constructii de piscine va propun o serie de alternative, mai mult sau mai putin costisitoare, pentru ca fiecare sa aiba parte de bucuria apei racoroase intr-o zi calda de vara.

Constructia unei piscine si instalatiile necesare

pisicinaPentru cei care dispun de resursele financiare necesare, piscina ideala este cea sapata in curtea sau gradina proprietatii, cu diverse functii care pot face diferenta de calitate si lux. Costurile de amenajare nu sunt deloc de neglijat, iar cele de intretinere cu atat mai putin. Si totusi, piscinele intraterane sunt un simbol al bogatiei si rasfatului suprem.

Firmele la care apelati pentru constructia piscinei trebuie sa studieze atent locul unde doriti sa o amplasati. Excavarea terenului trebuie sa se faca conform pozitiei pe teren a bazinului si a distantei fata de traseele de curent electric si de apa-canal. Se va delimita exact zona in care se vor efectua sapaturile, zona unde se va depozita materialul excavat precum si usurinta de a monta instalatiile necesare: tevile de apa si de evacuare a apei. De asememnea, atunci cand incep lucrarile la piscina, trebuie sa se tina cont si de spatiul in care se vor depozita materialele si sculele de lucru. In acest fel trebuie sa fiti siguri in privinta micsorarii spatiului gradinii in favoarea piscinei.

Citeste si:  Transport de persoane Aeroport Otopeni - Brasov: solutia Christian Transfers pentru o zi de relaxare!

Pana la turnarea betonului, firma de constructii pentru piscina va trebui sa faca racordul tevilor de apa, de curent electric, ale tevilor de la si catre centrala termica, daca este cazul. Se va arma structura piscinei si se vor pozitiona elementele ce vor fi incastrate in structura acesteia: sifon, faruri, priza de aspirator, skimmere (aparate ce se folosesc la curatarea apei si a baziunului de impuritatile ce se vor aduna pe parcurs). Odata turnat betonul, se vor umple spatiile din jurul bazinului si caminului tehnic (locul de unde pornesc toate instalatiile necesare incalzirii, alimentarii, curatarii si iluminarii piscinei) si apoi se vor realiza finisajele: material de hidroizolatie, placarea cu placi ceramice, chituirea rosturilor… iar la finalul contructiei piscinei se va face proba prin umplere cu apa a bazinului si se vor pune in functiune toate aparatele pe care le veti folosi pentru tratarea apei si curatare. O lucrare de acest gen se realizeaza in aproximativ 8-10 saptamani, in functie de conditiile meteo. Garantia unei piscine este in jur de 5 ani.

Un adevarat lux este piscina acoperita – care, pe langa costurile ridicate care se impun odata cu constructia ei in aer liber, cere un efort in plus la amenajarea spatiului de acoperire, incluzand acoperis, geamuri, pereti din sticla sau alte materiale pe gustul proprietarului.

Citeste si:  Secretele pe care nu le inveti in scoala de soferi

Tipuri de piscina la indemana tuturor

Pe langa piscina sapata in pamant, piscina supraterana si piscina gonflabila castiga din ce in ce mai multi adepti. Acestea au fost concepute special pentru o instalare rapida si au dimensiuni potrivite chiar si pentru copiii mici.

Kiturile pentru piscina supraterana cuprind bazinul, skimmer-ul evazat, sistemul de filtare, scara escarmontabila, din material care nu putrezeste. Preturile sunt incomparabil mai mici si, in plus, cu o astfel de piscina veti fi scutit de neplacerile unui santier in lucru, betoniere si alte instaltii complicate. O astfel de piscina poate fi montata in cateva ore si poate fi demontata pe timp de iarna sau acoperita cu o prelata speciala rezistenta la intemperii, pentru a proteja interiorul piscinei.

7-model-piscina-gonflabila-rotunda-cu-filtre-curatare-si-scara-accesPiscina gonflabila este cel mai usor de pus in functiune. De obicei nu are dimensiuni prea mari, fiind destinata mai ales copiilor, care se bucura sa aiba rapid acces la un bazin cu apa. Piscinele pentru copii sunt usor de instalat si de dezinstalat, fiind o optiune perfecta pentru zilele de plaja la mare sau la tara in curtea casei, cand cei mici isi doresc sa se racoreasca si sa se joace. Piscina gonflabila are forme si culori foarte variate, starnind imaginatia celor mici, iar parintii se pot bucura ca pot alimenta piscina pentru copii cu apa din propria gospodarie, fara sa le fie frica de agentii chimici care se utilizeaza de obicei in bazinele de strand. Totusi, este necesara supravegherea celor mici in cazul in care se opteaza pentru o astfel de piscina, chiar daca nu e foarte adanca, deoarece s-au raportat cazuri de inec.

Citeste si:  Ce este paradontoza? Cum sa te feresti de ea!

Cand alegeti piscina de care doriti sa beneficiati in anotimpul calduros, nu uitati sa va interesati de accesoriile pentru intretinerea ei si de instalatile de protectie pentru prevenirea accidentelor.