Optiunile pe care le ai atunci cand iti cauti o locuinta in Bucuresti

apartamenteDobanzile mici pentru creditele imobiliare, o economie in crestere si cresterea populatiei din Bucuresti, a dus la un boom al achizitiilor imobiliare. Din ce in ce mai multi oameni aleg sa isi cumpere o casa, bazandu-se si pe placerea romanilor de a fi proprietari. Daca vrei sa iti cumperi o locuinta in Bucuresti, s-ar putea sa te lovesti de foarte multe optiuni si sa nu stii care sunt cele mai bune pentru tine. Astfel, este bine sa clasifici locuintele in functie de niste criterii cat se poate de importante.

Marimea apartamentului, unul dintre cele mai importante criterii

Din punct de vedere al marimii, avem apartamente tip studio bucuresti, care sunt bine cunoscutele garsoniere si apartamente cu pana la 5  camere. Evident, exista si case pe pamant, insa numarul lor este destul de mic si de regula, cele care sunt nu au o pozitie tocmai centrala.

Anul in care a fost construita locuinta

Este un alt criteriu extrem de important. In principiu, acest criteriu ofera 3 categorii mari de locuinte: Cele construite inainte de 1977, cele construite intre 1977 si 2000 si cele construite dupa 2000. De regula, locuintele construite inainte de 1977 sunt de evitat, deoarece au fost supuse unui soc foarte mare in timpul cutremurului si este posibil ca structura lor de rezistenta sa nu fie cea mai buna. Majoritatea oamenilor opteaza pentru locuinte construite dupa 2000, insa aici intervine cel de-al 3-lea criteriu, care poate inclina balanta intre apartamentele foarte noi si cele construite in urma cu 20-30 de ani.

Citeste si:  Cotatia aurului la BNR a trecut de 200 lei

Locatia apartamentului

Locul unde este situat apartamentul este cat se poate de important. Are in proximitate un metrou? Este aproape de locul de munca, de gradinite, scoli si magazine? Cat timp faci de la apartament pana in centru? Sunt detalii care conteaza foarte mult, motiv pentru care sunt preferate apartamentele cat mai centrale. Din pacate, apartamentele noi nu ofera prea multe optiuni in acest sens, majoritatea cartierelor rezidentiale construindu-se la marginea Bucurestiului, sau chiar in afara metropolei.

Optiunile sunt, asdar, foarte multe. Din pacate, nu exista o locuinta perfecta, sau daca exista, sansele de a costa extrem de mult sunt mari. Este motivul pentru care inainte de a investi in achizitia unui apartament, este bine sa analizezi cu atentie avantajele si dezavantajele sale si sa descoperi care sunt elementele cu adevarat importante pentru tine.