Cum ne alegem aspiratorul vertical?

Cu sau fara sac, aspiratorul vertical este indispensabil pentru curatarea suprafetelor din casa, atat cele mai fragile cat si cele mai dure. Iata cum poti alege aspiratorul vertical ideal pentru tine.

Cu sau fara sac ? Este prima intrebare la care trebuie sa raspundem in momentul in care avem in vedere achizitionarea unui aspirator, indiferent de tipul sau. Performantele unui aspirator fara sac au inceput sa le depaseasca pe cele ale aspiratorului cu sac. Cert este ca in fiecare categorie in parte avem atat modele bune cat si modele mai putin bune, in functie de brand. Alegerea se va face in functie de preferintele fiecarui utilizator in parte. Cele fara sac beneficiaza de un design mai performant si mai modern insa prezinta dezavantajul de a-l expune pe utilizator la praf si la mizerie in momentul in care trebuie sa goleasca rezervorul. Insa permit realizarea unor economii deoarece sacul nu trebuie inlocuit in mod regulat.

Ce putere?  In ciuda ideilor preconcepute, nu trebuie sa acordam o prea mare importanta puterii aspiratorului. De fapt, fiecare producator in parte indica puterea electrica consumata ceea ce nu releva in vreun fel eficienta aspiratorului – doar puterea utila (extrem de rar comunicata de profesionisti) – este semnificativa.

Aspiratoarele care depasesc 1600W sunt interzise inca din septembrie 2014 iar cele care depasesc 900 W din septembrie 2017.

Citeste si:  România sedentară - puțin sport și mult internet

Ce eficienta? Criteriul de eficienta se dovedeste a fi unul important daca ai de aspirat covoare si mochete sau daca ai un animal de companie in casa. Nota de eficienta in ceea ce priveste aspirarea este trecuta pe eticheta energetica. Afisarea acestei etichete este obligatorie pe aspiratoare, fie ca sunt vandute online sau intr-un magazin fizic. Aceasta nota se situeaza intre A pentru cele mai performante pana la G pentru cele mai putin performante.