Bijuterii handmade

O greseala pe care toti novicii – din domeniu – o fac e faptul ca acorda gratuit o valoare iluzorie intregului sector de bijuterii handmade. De regula, termenul acesta se refera aici la toate bijuteriile facute manual, gama care include de la lanturi cu zale de lemn pana genti de diamante.

Un exemplu concludent in aceasta situatie e ca in topul celor mai luxoase genti din lume se afla pe pozitia intai o poseta numita Mouwad’s 1001 Nights, compusa in intregime din diamante – din fix 4517 – si aur, la a carei asamblare au lucrat 8 mesteri bijutieri un numar total de circa 9000 de ore. Pretul ei e de 3,8 milioane de dolari, fiind de altfel declarata oficial cea mai scumpa geanta de lume. Insa, poate spune cineva ca nu se incadreaza in categoria de bijuterii handmade?

In ceea ce priveste sectorul de bijuterii facute manual (mai ieftine), el este unul mult mai vast datorita faptului ca ideea din spatele lor se bazeaza pe pietre semi-pretioase, pe materiale naturale ieftine, precum si pe elemente de design mai neobisnuite.

Astfel, cele mai multe bijuterii facute manual au un pret care incepe de la 20 de lei – in cazul inelelor si a cerceilor – dar care poate ajunge pana la 90-100 de lei, asa cum se intampla in cazul colierelor mai complicate, sau al oricaror altor modele cu design dificil de facut.

Citeste si:  Lipsa de energie. Ce obiceiuri proaste o cauzeaza?

Argumentul principal care face sa merite achiztionarea unei bijuterii handmade e unicitatea. De regula, cei care se implica activ in aceasta industrie, fac produsele lor intr-un stil diferit, astfel ca fiecare bijuterie in parte e in felul ei, unica. Sigur, nu poate fi vorba de diferente extrem de mari, dar in esenta, fiecare bratara, inel sau colier e diferita. Un rol determinant il are si faptul ca materialele folosite la crearea unei astfel de bijuterii sunt mult mai variate, incluzand diferite materiale metalice, plastice, dar si lemn.