conturi in euro

România sedentară – puțin sport și mult internet

Design fără titlu - 1

Design fără titlu - 1Interesul românilor pentru sport este evident, însă cea mai mare parte a acestuia se materializează în mod pasiv, prin urmărea de conținut de specialitate. Există o mulțime de canale TV cu tematică sportivă și platforme online de specialitate, iar audiențele sunt în top în materie de consum de divertisment.

Lucrurile nu stau la fel de bine atunci când este vorba despre practicarea sportului: 62% dintre români nu mai practică deloc activitate fizică și România se află în top 5 cele mai sedentare țări din lume în momentul de față, a subliniat recent Adrian Socaciu, președintele Institutului Sportiv Român, citând date ale unor studii din domeniu.

În ultimii ani, inclusiv retailerii de îmbrăcăminte, încălțăminte și accesorii pentru sport s-au plâns de faptul că țara noastră suferă puternic la partea de infrastructură sportivă – terenuri, arene, patinoare, bazine de înot etc.

În presă au fost prezentate de-a lungul timpului inclusiv cazuri în care sportivi profesioniști din România, chiar cu performanțe olimpice, au avut probleme în a se antrena în condiții corespunzătoare, în lipsa unor locații adecvate la dispoziția lor.

pexels-photo-1263348

Rezumat:

Citeste si:  Cum să ții la distanță ridurile și părul despicat? Lenjeria de pat contează mai mult decât ai putea crede

Dorință de apropiere de sport, mobilizare mai dificilă…

Judecând inclusiv după conținutul de pe rețelele de socializare și observând dezvoltarea sălilor de fitness din marile orașe, se poate spune că există o categorie de populație tot mai dornică de a avea un stil de viață dinamic, cu influențe pozitive asupra sănătății.

La fel de adevărat este că multe dintre aceste persoane au locuri de muncă în mediul office, adică în mare parte sedentare, căutând astfel să compenseze în timpul liber lipsa activității fizice la birou.

În marile corporații, se obișnuiește oricum ca angajații să primească abonamente gratuite la săli de fitness și centre wellness. Totuși, statisticile arată că doar 2% dintre români frecventează în mod activ sălile de sport şi 18% care aleg să facă mișcare, a mai punctat președintele Institutului Sportiv Român.

Tehnologia, în sprijinul divertismentului modern

În schimb, divertismentul legat de dispozitive bazate pe tehnologie este la cote înalte – aproape 8 milioane de români aleg distracția în jocuri video pe smartphone-uri, PC-uri, tablete și console de gaming. Acest lucru este cu siguranță legat de contextul general în care se regăsește societatea. Accesul la internet este posibil pentru cei mai mulți români, 8 din 10 gospodării având acum conexiune fixă de internet de mare viteză.

Citeste si:  Cum poți trăi experiența unui cazino real chiar la tine de acasă?

În plus, traficul de date mobil este tot mai ieftin. Dacă în trecut România se remarca doar în topurile cu privire la viteză mare de conectare la internet, în prezent țara noastră se evidențiază și la partea de costuri – extrem de scăzute, la îndemâna celor mai multe persoane. Tehnologia de ultimă generație a permis dezvoltarea masivă a mediului online.

Divertismentul pe internet este foarte ieftin, adesea chiar gratuit. Acest lucru se observă și în zona de jocuri video, cele mai multe permițând descărcare fără costuri și eventual achiziții opționale în aplicație.

Inclusiv pe platformele de cazino online există o mulțime de sloturi gratis. Video sloturile sunt disponibile nu doar cu mize reale, ci și în variată demo.

Dintre cei aproape 8 milioane de români care se joacă pe o platformă digitală, se estimează că doar 45% aleg să şi plătească pentru jocurile respective. La nivel statistic, se observă un interes masiv pentru jocuri video în rândul adulților, 39% dintre jucători având chiar studii superioare.

De la joc responsabil, la divertisment echilibrat în general

Sunt deja foarte vizibile public mesajele promovate și chiar campaniile derulate de companii din lumea jocurilor de noroc, cu privire la importanța jocului responsabil. Acest principiu al jocului echilibrat în materie de divertisment se poate extinde însă la jocuri în general, în ideea de a lupta cu sedentarismul. Românii au nevoie de opțiuni diversificate pentru distracție în timpul liber, online și offline, cu și fără implicare de tehnologie.

Citeste si:  Care sunt tinutele cele mai avantajoase pentru femeile plus size?

Gadgeturile sunt foarte utile, fac parte în mod firesc din viața noastră modernă, dar este indicat ca acestea să permită în continuare și practicarea de sport și mișcare în mod clasic, cu fel de fel de activități de divertisment. Spre exemplu, distracția online poate reprezenta inspirație pentru cea offline. Gadgeturile pot fi utilizate pentru informare și planificare activități dincolo de zona digitală, de exemplu rezervând cazare, bilete de transport și fel de fel de experiențe în afara internetului.

Cauta toate stirile de ultima ora de pe Ghimpele. Vei afla tot ce s-a intamplat astazi in Romania.