Consumatorii de cocaina imbatranesc prematur creierul

 Consumatorii de cocaina imbatranesc prematur creierulPotrivit unui studiu condus de cercetatorii de la Universitatea din Cambridge, consumatorii de cocaina  prezinta o imbatranire prematura a creierului. Cu alte cuvinte, utilizatorii  de cocaina pierd un volum mai mare de materie cenusie a lungul timpului. Efectele centrale ale sistemului nervos de cocaina sunt bine-cunoscute. Este deja cunoscut faptul ca utilizatorii cronice de pierderi de memorie cocaina prezent, probleme de concentrare si de tulburare de deficit de atentie.

Efectul imediat al cocainei este de a stimula creierul. Cocaina interfereaza cu metabolismul dopaminei, se leaga de transportatorul de dopamina blocarea recaptarii. Astfel, dopamina se acumuleaza in diferenta sinaptice.

Cercetatorii au descoperit ca utilizatorii cronici de cocaina pierde o medie de 3.08 volumul creierului ml pe an, care este dublu de colegii nonconsumer lor. Cu alte cuvinte, varsta creierului lor mai repede. Studiul a fost realizat pe 120 de persoane, 60 au fost consumatori si 60 au fost nonconsumers. Persoanele selectate au avut aceeasi varsta, sex si IQ. O alta observatie facuta de cercetatori a fost ca atrofie cerebrala referitoare la consumatorii de cocaina este predominant prezent in cortexul prefrontal si regiunile temporale, regiunile cu un rol in luarea deciziilor, atentie si memorie. Trebuie remarcat faptul ca exista un declin inevitabil cognitiv care apare odata cu varsta, aproximativ dupa 45 de ani la persoanele normale. Mai mult decat atat, exista studii care au demonstrat ca, in indivizii atat fizic cat si mental activ, declinul cognitiv are loc in ultima vreme.

Citeste si:  Cat de periculoase sunt tulburarile de ritm cardiac si cum pot fi tratate?

Studii privind modificarile psihologice ale persoanelor fizice de consum de cocaina au fost, de asemenea, efectuate anterior. Sa constatat ca astfel de modificari care apar in randul consumatorilor de cocaina, cum ar fi atrofia cerebrala, imunodeficienta, sunt, in general, asociate cu varsta la persoanele normale. Cu toate acestea, studiul realizat de cercetatorii de la Universitatea din Cambridge, este primul de acest gen in care se dovedeste gri pierderea de volum, in materie de cocaina-dependente de persoane fizice. Dr. Karen Ersche, comportamentale si clinice de la Institutul de Neurostiinte (BCNI), de la Universitatea din Cambridge, a declarat ca utilizatorii de cocaina ar trebui sa fie avertizati cu privire la efectele devastatoare ale consumului de droguri asupra creierului: “Tinerii care iau cocaina astazi au nevoie sa fie educati cu privire la timp pe termen lung riscul de imbatranire prematura. ”

Cocaina este un drog care stimuleaza sistemul nervos central. Acesta are mai multe efecte, inclusiv inhibarea poftei de mancare,  creste activitatea motorie si provoaca o stare de euforie. Pe de alta parte, medicamentul are si alte efecte, cum ar fi anxietatea, paranoia, tremor, convulsii. Efectele pe termen lung consumul de cocaina sunt grave si grave. In doze mari, cocaina poate provoca hipertensiune arteriala si tahiaritmii. Cu alte cuvinte, poate duce la moarte prin atac de cord sau accident vascular cerebral.

Citeste si:  Care sunt beneficiile alergãrii?